Eetcafé

VLEUTEN > Het Eetcafé De Schakel wil als alles weer normaal verloopt op 28 januari weer met een frisse start beginnen. Er staat stamppot op het menu met ook soep en een dessert. De kosten zijn 12,50 euro per persoon. U kunt hierbij ook gebruikmaken van uw U-Pas. Pinnen is niet mogelijk. QR-code of inentingsbewijs moet getoond worden. Opgeven kan voor 25 januari. Wees er snel bij want vol is vol. U kunt zich eventueel, als het vol is, op de reservelijst laten plaatsen. Mochten er afzeggingen zijn, dan kunt u gebeld  worden. 

De eetzaal wordt ter beschikking gesteld door buurthuis de Schakel. De maaltijd wordt deze keer verzorgd door Rosco Catering uit Utrecht. Een vrolijke club vrijwillige buurtbewoners zorgen ervoor dat u een leuke ontspannen avond beleeft met elkaar. Makelaar Welwonend, Bakkerij Akkermans, ‘t  Wapen van Haarzuylen, DA Martijn, Thuys Wonen  en AH sponsoren deze activiteit. 

Geef u snel op via eetcafedeschakel@gmail.com of (030) 6773131 (WIL in je buurt) op werkdagen tussen 09.00-11.00 uur.


Hondenspeelweide

LEIDSCHE RIJN > De skateplek in het Willem-Alexanderpark is bijna klaar. Deze maand is de gemeente begonnen met de aanleg van de hondenspeelweide en de jongerenplek. 'Ook planten we het groen rondom de skateplek en de hondenspeelweide. Als alles volgens planning gaat, is het in maart 2022 klaar,’ aldus de gemeente. 

De hondenspeelweide wordt afgesloten. De jongerenontmoetingsplek wordt een soort huisje gemaakt van staal, met betonnen bankjes. Ook komen er fietsrekken en afvalbakken. ‘Rond de speelplek gaan we borden plaatsen met spelregels voor een veilig gebruik,’ zo laat de gemeente weten. 

‘We planten tussen januari en maart ook de bomen, struiken, het gras en de andere planten. De winter en het vroege voorjaar is de meest geschikte periode om te planten. Alleen in deze periode kunnen we de bomen en struiken in de grond zetten. Of het in deze periode allemaal lukt, hangt af van het weer. Als het bijvoorbeeld vriest wordt de grond te hard en kunnen we de bomen niet in de grond zetten.’ 

De skateplek is bijna klaar. De plek is voor een brede doelgroep met ruimte voor steppers, skateboarders, BMX’ers en inlineskaters. Omwonenden kunnen nog wat last hebben van de werkzaamheden.


Sandwyckplaats 

VLEUTERWEIDE > De speeltuin aan de Sandwyckplaats in Vleuterweide wordt opgeknapt. De bestaande toestellen zijn aan vervanging toe. De gemeente heeft een ontwerp laten maken en wil weten wat u ervan vindt. De speeltuin is bedoeld voor kinderen tot rond de 5 jaar. De huidige schommel wordt vervangen door een peutermandschommel, er komt een speelhuisje met glijbaan waar ook op geklauterd kan worden en er komt een nieuw duikelrek. Ook wordt het kunstgras vernieuwd.