Windmolens

STICHTSE VECHT > De stad Utrecht kan ook een brief van Stichtse Vecht verwachten dat windmolens aan de gemeentegrens, zoals op Lage Weide, niet gewenst zijn. Dat staat in een motie van Het Vechtse Verbond, die steun kreeg van bijna de hele raad. Alleen PvdA en GroenLinks stemden tegen. Eerder had wethouder Wisseborn al toegelicht dat hij in een persoonlijk gesprek met wethouder Van Hooijdonk van Utrecht al kenbaar had gemaakt dat Stichtse Vecht de mogelijke windturbines op Lage Weide niet ziet zitten. Maar nu komt er nog een brief overheen. In de motie staat ook nog dat er een betere regionale afstemming moet komen.


Zolderkoor

VLEUTEN > Het Zolderkoor is een leuk vrouwenkoor met een gevarieerd repertoire. Heb je na deze coronamaanden zin om het zingen weer op te pakken, aarzel dan niet om kennis te komen maken. We moeten allemaal onze stemmen weer oppoetsen en de te zingen nummers gaan bijschaven, dus dit is het moment om in te stappen. De avonden zijn op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in OBS Haarzicht, Haarzichtsingel 15 in Vleuten, ruime goed te ventileren locatie. Opgeven en meer informatie via 06-20400562.


TOOST uitgesteld

LEIDSCHE RIJN > Helaas heeft de werkgroep besloten dat de TOOST 2022 op 28 januari niet door gaat. De TOOST is de grote nieuwjaarsreceptie voor en door inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. De feestelijke aftrap wordt verplaatst naar april. 'Eigenlijk kan je het hele jaar TOOSTEN. De nieuwe datum volgt nog. Het is wel mogelijk om initiatiefnemers te nomineren voor het Gouden Stokstaartje of Het Gekleurde Miertje. Deze verkiezing zal straks ook in april worden gehouden,' aldus de organisatie. U kunt iemand nomineren door te mailen naar: toost2022@gmail.com.