Beweging

MAARSSEN > Op zondag 30 januari is er in Maarsseveen weer een loop in de serie Vechtstreek in Beweging (ViB-Lopen), georganiseerd door OSM’75 Atletiek/recreatiesport Maarssen. Iedereen kan hier, na de corona-beperkingen van de afgelopen weken, weer heerlijk sportief bezig zijn in een fraai natuurgebied. De ViB-lopen zijn voor iedereen, van beginners tot getrainde atleten, van jong tot oud. Iedereen kan zijn eigen afstand kiezen, van 2,5 t/m 21 kilometer. Op deze trimlopen lopen ook haas-lopers op verschillende snelheden, die op een vast tempo hun ronden lopen. De start is rond 10.30 uur. Voorinschrijving is mogelijk via de website. Op de dag zelf kan worden ingeschreven vanaf 9.30 uur bij de hoofdingang van recreatiecentrum Maarsseveense Plassen, bij restaurant de Pannenkoekenbakker. Uiteraard gelden bij inschrijving en start/finish-gebied alle actuele coronamaatregelen. Alle nadere informatie op www.viblopen.nl.


Kerken Kijken

UTRECHT > Stichting Kerken Kijken Utrecht verzorgt de openstelling van de 12 Utrechtse binnenstadskerken, zodat bezoekers kunnen genieten van de culturele rijkdom die deze kerken te bieden hebben. Dit is niet mogelijk zonder onze enthousiaste vrijwilligers! Dit seizoen is extra bijzonder; de stad Utrecht bestaat 900 jaar. Lijkt het jou leuk om hier een bijdrage aan te leveren? Wij zijn op zoek naar zowel gastheren/-vrouwen als gidsen om ons team te ondersteunen en versterken.. Lees meer op www.varnws.nl bij Lezersnieuws.


Uniek sporten

UTRECHT > Per 1 januari is het voor Utrechters met een fysieke beperking mogelijk om gratis 6 maanden een sporthulpmiddel te lenen. Bijvoorbeeld een (aangepaste) rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Hiermee kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met een (nieuwe) sport en sporthulpmiddel. Met de sportuitleen wordt invulling gegeven aan de Utrechtse Sportagenda, met als een van de doelen dat iedereen die dat wil de mogelijkheid krijgt om te sporten en/of bewegen. Via de website van Uniek Sporten Uitleen vragen sporters een sporthulpmiddel aan die past bij het type sport dat zij willen beoefenen. Bijvoorbeeld een sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike of een Running Frame. De sporter krijgt bij het aanvragen advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld, en tijdens de uitleenperiode wordt technische service en onderhoud aangeboden. Monique Kalkman, mede-initiatiefnemer van Uniek Sporten Uitleen: 'Sporters met een beperking kunnen meerdere keren gratis een beroep doen op onze service. Zo kunnen ze goed uitvinden welke sport én wat voor sporthulpmiddel het beste bij ze past.' Als de sporter na afloop van de uitleenperiode besluit om het sporthulpmiddel aan te schaffen, dan zal de adviseur van Uniek Sporten de sporter hierin begeleiden. Financiële ondersteuning voor de aanschaf van het hulpmiddel kan aangevraagd worden via de Zorgverzekeringswet, de Wet Langdurige Zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning of bij het UWV.