Afbeelding

Volksuniversiteit Utrecht voor iedere achtergrond

Nieuwe cursussen gaan weer van start

UTRECHT > Al jaren kunnen hoogopgeleide anderstaligen uit Europa bij de Volksuniversiteit Utrecht de eerste 4 modules van NT2 tot en met niveau B1 met een forse korting volgen.


In Utrecht vinden we het belangrijk dat alle mensen met een andere achtergrond mee kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Daarom kunnen nu alle inwoners (dus ook expats) die woonachtig zijn in de gemeente Utrecht of Stichtse Vecht die hoog opgeleid zijn met subsidie deelnemen aan onze NT2-cursussen tot en met niveau B1. Zij betalen 200 euro in plaats van 600 euro per module. Ze kunnen kiezen uit intensieve cursussen overdag twee ochtenden of middagen per week of een iets langzamer tempo tijdens één avond per week. 

De nieuwe cursussen starten weer in de week van 14 en 21 februari. Of je nu wilt leren om die ene taal eigen te maken, om maatschappelijke ontwikkelingen te volgen, om creatief bezig te zijn of om anderen te ontmoeten. Bij de Volksuniversiteit van Utrecht is het allemaal mogelijk. Je vindt hier een breed aanbod van cursussen en workshops.
De volksuniversiteit van Utrecht is al ruim 100 jaar een begrip in Utrecht en omstreken. We zijn een informeel instituut, in een prachtig pand in hartje Utrecht, waar iedereen zich snel thuis voelt. Je hoeft geen specifieke vooropleiding of diploma's te hebben om een cursus te kunnen volgen. De Volksuniversiteit is er voor iedereen.

Kijk voor meer informatie over het ruime aanbod en voor het opgeven voor een van de cursussen of opleidingen op https://www.volksuniversiteitutrecht.nl.