De duofiets in gebruik !
De duofiets in gebruik ! Ramona van Leeuwen

Het team van Samen op Dreef wil graag helpen!

Lezersnieuws Ingezonden

KOCKENGEN > In de zomer van 2021 werd team Samen op Dreef opgezet vanuit Zorggroep De Vechtstreek, locatie Kockengen. Dit in samenwerking met diverse lokale verenigingen en instanties en de huisartsenpraktijk. Samen op Dreef is een centraal ondersteuningspunt voor alle inwoners van Kockengen om te helpen of geholpen te worden.

Team Samen op Dreef heeft connecties met diverse voorzieningen, lokale en regionale organisaties op het gebied van zorg en ondersteuning. Ze zijn als een spin in het web en kunnen daardoor hun hulpvragen ook bij andere organisaties neerleggen of andersom. Het team werkt samen met bijvoorbeeld Zorggroep De Vechtstreek, de kerken in Kockengen en hulpdienst Graag Gedaan.

Hulpvragen.

Alle hulpvragen zijn welkom bij team Samen op Dreef. Denk hierbij aan; hulp bij een klusje in huis, samen eten, fietsen (duofiets), wandelen, handwerken en ga zo maar door. Zelfs voor het aanleren van digitale vaardigheden zijn er digi-vrijwilligers in huis!

Bel voor hulpvragen met team Samen op Dreef! Geen vraag is te gek, ook zoeken naar een (hulp)maatje is niet teveel gevraagd. Het team verbindt graag.

Team Samen op Dreef is te bereiken via: 06-86 89 16 31 of per mail: r.vanleeuwen@szdv.nl.

Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

We weten allemaal dat vrijwilligers hard nodig zijn. In deze tijd van krappe zorg, langer thuis wonen én het ontlasten van de mantelzorgers is dat heel belangrijk geworden. Om ouderen, eenzamen en allerlei andere doelgroepen in onze maatschappij te ondersteunen in grote en kleine zaken, en voor meer welzijn is de inzet van vrijwilligers hard nodig. De zorg komt niet altijd toe aan dat extra stukje aandacht. Er is te weinig tijd voor een praatje of een kopje koffie. Maar voor het welzijn van de mensen is dat wel nodig! Heb je wat tijd over en wil je vrijwilliger worden? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Team Samen op Dreef!