Kookvrijwilliger

VLEUTERWEIDE >  Elke laatste donderdag van de maand vanaf 16.00 uur komt een groep mensen bij elkaar om samen te eten, te kletsen en elkaar te ontmoeten in de lounge van Buurtcentrum de Weide Wereld in Vleuterweide. De bezoekers zijn een mix van bewoners woonachtig in diverse woongroepen in Vleuten, De Meern en wijkbewoners. De werkgroep van Ciao Café is op zoek naar extra vrijwilligers die het leuk en gezellig vinden om voor deze mensen te koken. Het gaat om voorbereiding van een makkelijke maaltijd (boodschappen doen, koken) en het bieden van een luisterend oor en gezelligheid. Vindt u het leuk om in uw vrije tijd te koken voor een grote groep samen met andere vrijwilligers en brengt u een stukje gezelligheid mee? Dan bent u welkom! Ciao Café is elke laatste donderdag van 16.00/17.00 uur tot ca. 20.00 uur in de keuken en lounge van de Weide Wereld. Informatie bij Sandra Willemsen, swillemsen@dock.nl of bel naar 06-81317774.


Buurtkoffie

VLEUTERWEIDE > Bent u op zoek naar ontmoeting en contact in de wijk? Vindt u het leuk om met een kopje koffie gezellig te kletsen met anderen? Dan bent u van harte welkom bij de wekelijkse buurtkoffie. Vanaf woensdag 9 februari van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Vleuterweide. U kunt ons vinden achterin de centrale ruimte onder de trap. Komt u gezellig langs? De koffie staat klaar. De buurtkoffie is een samenwerkingsproject van het Buurtteam, DOCK en bibliotheek Utrecht. Informatie kunt u krijgen bij Sandra Willemsen, sociaal makelaar bij DOCK, 06-81317774.


Taizéviering

DE MEERN > Zondagavond 13 februari is er weer een viering van 'Taizé aan de Leidsche Rijn'. Er worden Taizéliederen gezongen, er is een bijbellezing en er is stilte en ruimte voor gebed. Een muziekgroep zorgt voor de begeleiding. Bezoekers mogen helaas niet meezingen. De viering vindt plaats in de Marekerk, Zandweg 126, 3454 JZ De Meern en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur zijn we stil. Na afloop is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Van harte welkom! Vooraf aanmelden kan via: taizeaandeleidscherijn@gmail.com. Voor meer informatie zie ook: www.facebook.com/dehoeftuin.


Speeltuin

VLEUTERWEIDE > De speeltuin aan de Remmersteinplaats wordt opgeknapt. Het speelhuisje is aan vervanging toe. Bewoners hebben de wens uitgesproken om ook het rechter grasveldje, dat ook bedoeld is om te spelen, in te richten. De gemeente heeft een ontwerp laten maken en wil dit in de eerste helft van 2022 laten uitvoeren. De speeltuin is bedoeld voor kinderen tot rond de 5 jaar. Er komt een nieuw houten speelhuisje met glijbaan. De ondergrond van het speelhuisje wordt, om de kattenpoep die er nu ligt te voorkomen, kunstgras. Op het rechter grasveld komt een duikelrek en een evenwichtsbalk gecombineerd met stapkeien.