Zomeravond Cup

UTRECHT > In 2022 organiseert Hellas voor de 40ste keer de ZomerAvondCup, het gezelligste wegatletiek evenement in de regio Utrecht! Schrijf de volgende data alvast in je agenda: dinsdagavond 19 april en 10 mei starten we vanaf atletiekbaan Maarschalkerweerd en woensdagavond 25 mei en 8 juni vanaf atletiekbaan Overvecht. De 5 km loop start om 19.00 uur en de 10 km om 19.45 uur. Het parcours is uitgezet door de groene longen van de stad Utrecht.


Werkzaamheden

LEIDSCHE RIJN > De werkzaamheden aan de Prins Clausbrug liggen sinds eind december stil. Dat komt door technische moeilijkheden en het slechte weer. 'We gaan zo snel mogelijk verder met het werk. De werkzaamheden duren dan tot ongeveer half 2022,' zo laat de gemeente weten. 'De stalen onderdelen van de brug hebben onderhoud nodig. We gaan de stalen onderdelen van de brug opnieuw coaten: verven met een beschermlaag. Dit beschermt het staal tegen corrosie, slijten en invloeden van buitenaf.' Eerst zullen we de brug goed schoonmaken aan de buitenkant. Denk aan de onderkant en zijkanten van de brug. Daarna coaten we al deze onderdelen. Sommige onderdelen van de brug halen we los om deze op een andere plek te coaten. De grote steunpilaar (pyloon) in het midden en alle stalen kabels die de brug dragen maken we ook schoon.' Tijdens de werkzaamheden kunt u gebruik blijven maken van de brug. Er zijn 4 rijstroken. We houden er altijd 2 open voor verkeer uit beide richtingen. Soms zullen dit de 2 rijstroken aan 1 kant van de steunpilaar zijn en soms aan beide kanten 1.


Goudbus

VLEUTEN > De goudprijs staat hoog en een bezoek aan de bekende goudbus met een gratis taxatie kan dus zeker de moeite waard zijn. De Goud Inkoop Bussen van Juwelier Van Moorsel komen elke week in de Vechtstreek. De bus staat op dinsdag 8 februari tussen 10.00 en 16.30 uur op de weekmarkt in Vleuten aan de Hindersteinlaan. En op woensdag 9 februari in Maarssenbroek in Bisonspoor bij de ingang van Safari. Kijk ook op www.goudinkoopbus.nl voor alle informatie en mogelijkheden. De ervaren goudsmeden in de bus taxeren de inruilwaarde van de gouden en/of zilveren sieraden en ook munten, tandengoud en zelfs zilveren bestek en couverts. Na de taxatie, vrijblijvend en kosteloos kan het getaxeerde bedrag direct contant uitgekeerd worden.


Bermen

HAARRIJN > Van 7 februari tot en met 18 maart werkt de gemeente aan de bermen bij de Haarrijnse Rading en Vleutensebaan. Het doel is om er een bossingel van te maken. Dat is een stuk groen met een mix van oude en jonge bomen en struiken. 'We leiden het verkeer met borden langs het werk. U hoeft niet om te rijden. In het najaar werken we ook aan de bermen. Daarvoor vragen we binnenkort een velvergunning aan,' aldus de gemeente.