Afbeelding
Owner

Gezelligheid in buurtcentrum Hoge Weide, eet je mee?

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Een roze mannen eetgroep in Leidsche Rijn, dat was iets dat Willem en Louis misten in de wijk. “Aan de andere kant van de gele brug zijn legio activiteiten voor deze doelgroep, maar in Leidsche Rijn ontbreekt dit allemaal nog”, zo verklaart Willem. “Vandaar dat ik het initiatief heb genomen om zelf iets te beginnen. Ik kook graag, dus de activiteit was snel bedacht”, lacht hij. Louis vult aan: “ik loop tegen hetzelfde probleem aan als Willem. Een netwerk in de buurt hebben is zo belangrijk en het is prettig voor mannen onder elkaar om ervaringen uit te wisselen en de dagelijkse dingen met elkaar te kunnen delen.”

Samen met de gemeente Utrecht en DOCK zijn zij aan de slag gegaan en binnenkort gaat dan de eerste editie van start. Iedere tweede vrijdag van de maand kan er in buurtcentrum Hoge Weide worden gegeten met elkaar. Willem kookt een lekker 3-gangen menu en Louis is de gastheer van de avond. “Maar het is geen restaurant” leg Willem uit, “het is echt een eetgroep dus met elkaar zijn we verantwoordelijk voor de avond. We vinden het fijn als iedereen zorg draagt daarvoor, we ruimen op met elkaar en hulp bij bijvoorbeeld het schillen van de aardappels is erg welkom. Wij starten dit initiatief, maar uiteindelijk is het een activiteit voor en door elkaar.” De heren hebben er in ieder geval zin in en staan te popelen om aan de slag te gaan. Louis: “Het worden vooral ongedwongen, gezellige avonden, voor alle homomannen uit Leidsche Rijn. We kijken uit naar de eerste editie!” 

Heb je zin om mee te eten? Meld je dan aan! Aanmelden kan tot uiterlijk iedere tweede dinsdag van de maand via rozeeetgroepleidscherijn@gmail.com door je naam en telefoonnummer te mailen. De kosten zijn 8 euro per maaltijd, met een U-pas is korting mogelijk. Inloop start vanaf 17:30 uur, om 18:00 wordt er gegeten.