Oranjevereniging

HARMELEN > Ook zo genoten van het Harmelens Feste van afgelopen oktober? Het bestuur van de Oranjevereniging wil graag het evenemententeam uitbreiden, zodat het op verschillende gebieden zou kunnen ondersteunen. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ of ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ zoeken ze dorpsgenoten die een steentje willen bijdragen aan de festiviteiten. Voor deze samenbindende activiteiten ben je van grote toegevoegde waarde voor Harmelen. Ben je geïnteresseerd om er mede voor te zorgen dat de Oranje Vereniging Harmelen blijft bestaan? Geef je dan op bij Thijs Kwakkenbos te bereiken via de mail Thijs@oranjeverenigingharmelen.nl.


Windmolens

REGIO > Zaterdag 19 februari van 14.00 tot 16.00 uur in ZIMIHC Theater Stefanus en te volgen via een livestream: 'Zijn hoge windmolens in de gemeente Utrecht nodig voor de energietransitie? Mag dit ten koste gaan van woon- en leefomgeving? Waarom geen duurzaam alternatief?' Praat mee! In samenwerking met StadsPodiumUtrecht en Buren van Rijnenburg en Reijerscop (een belangengroep die zich verzet tegen de bouw van grootschalige windmolens langs de A12) houden ze op zaterdag 19 februari het debat ‘Windmolens in Utrecht, noodzaak of waanzin?’ Ze nodigen politieke partijen, deskundigen, voorstanders en tegenstanders uit, en natuurlijk vooral jullie, de bewoners van Utrecht. Wil je het debat live bijwonen? BvLW biedt je vandaag als een van de eerste de kans om in te schrijven. Stuur nu een inschrijf mailtje naar Winddebat030@gmail.com. Vermeld in het onderwerp ‘BvLW’ Er kunnen, rekening houdend met coronamaatregelen, maximaal 225 deelnemers fysiek aanwezig zijn. Maar deelnemen via een streaming sessie online kan ook, via de livestream kun je ook zelf reageren op de stellingen dmv polls. Voor de livestream sessie hoef je je niet in te schrijven, ga in dat geval gewoon naar de livestream link op de dag van het debat.


Lunchcafé

VLEUTERWEIDE > Een groepje bewoners uit Vleuten en De Meern wil graag in het nieuwe jaar starten met een maandelijks lunchcafé op de vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur. Het lunchcafé zal plaatsvinden in Buurtcentrum de Weide Wereld en hiervoor zoeken zij extra handjes. Er is hulp nodig in de keuken, maar ook in de ruimte zelf bij het klaarzetten, boodschappen doen met een auto en afwassen. Weet u van aanpakken? Heeft u overzicht en bent u goed mobiel? Bent u energiek en zorgt u graag voor anderen? Dan kunt u contact zoeken met Sandra Willemsen, sociaal makelaar bij DOCK. Swillemsen@dock.nl of bel naar 06-81317774.


Waterpolo

MAARSSEN >De Fuut zoekt jonge waterpoloërs voor trainingen en wedstrijden die kennis willen maken met deze sport. De jongste groep bij de Fuut wil graag aanvulling zodat zij ook wedstrijdjes kunnen gaan spelen. Graag zien zij meisjes en jongens vanaf 7 jaar op het trainingsuur op maandagavond. Aanmelden via mzpcdefuut.nl.