Hengelsport

BREUKELEN >  Vissen vangen doen de Nederlanders al vele eeuwen in de Stichtse Vecht. Al ver voordat het Amsterdam-Rijnkanaal werd gegraven werd gevist in de rivieren de Vecht, de Angstel en de vele veenplassen. Beroepsvissers en burgers visten op alle soorten vis. Rondom kastelen werden in de slotgracht karpers gekweekt voor consumptie. Vele schilderijen getuigen hiervan. Ook nu nog wordt er beroepsmatig gevist in de Vecht en Angstel. Maar net zoals in vroegere tijden vist de burger ook. Niet meer voor de pot ook al verdwijnt een gevangen snoekbaars soms als filet op een bord. In de Stichtse Vecht zijn veel sportvissers actief. Zelfs zoveel dat zij samen de grootste sportvereniging vormen, meer dan welke andere sport. Vissen is hot in deze coronatijd. Vissen kan altijd in de vrije natuur zonder dat we elkaar besmetten. Er is genoeg plaats aan de rand van het Amsterdam-Rijnkanaal of langs de Vecht en sierwateren in de Stichtse Vecht. Een vergunning is wel een vereiste! De VISpas is verkrijgbaar op de jaarvergadering van hsv Breukelen op maandag 14 februari. Zaal Over-Noord is open om 19.45 uur, Vrijheidslaan 4 Breukelen. Deelnemen aan de altijd spannende verloting mag ook. Vele prachtige hengelsportartikelen zoals werphengel, molens en veel meer zijn te winnen. Inlichtingen over de sportvisserij in ons waterrijk gebied wordt gratis aan iedereen gegeven.


Bridge

KOCKENGEN > Bridgeclub Kamerik - Kockengen organiseert in de periode maart tot eind mei 2022 een ‘vervolgcursus bridge voor beginners’. Doelgroep zijn mensen die het bridgespel en de bridgeregels kennen en een volgende stap willen maken. De cursus bestaat uit 10 woensdagavonden, van 19.30 - 22.00 uur in de periode maart - eind mei. Start: woensdag 2 maart. Locatie: Het Lokaal, Heicop 24 in Kockengen. Kosten voor de cursus zijn 60 euro p.p. waarbij inbegrepen: een leerboek en de 1e koffie / thee per avond. Voor informatie: fons.van.haelst@gmail.com of tel. 06-13212061. En voor mensen die belangstelling hebben om lid te worden van onze gezellige bridgeclub: we spelen in drie lijnen op de dinsdagavond in Het Lokaal - kom een keer op proef.


Thema-avond

MAARSSEN > De Raad van Kerken Maarssen nodigt u van harte uit voor de eerste oecumenische thema-avond dit jaar. De afgelopen twee jaar waren anders dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. Toch ging het leven door. Hoe kijken we nu aan tegen onze toekomst? Welke uitdagingen of zorgen hebben we en welke nieuwe mogelijkheden en zegen ervaren we? Jezus leert ons in het Onze Vader bidden ‘Uw koninkrijk kome'. Wat betekent het dat wij leven in de verwachting van Gods Koninkrijk dat komt? Wat betekent dat concreet voor deze tijd met alle onzekerheden, zorgen en uitdagingen? Wij willen met elkaar van gedachten wisselen over de toekomst van ons geloof en onze geloofsgemeenschappen. Eddy de Kruijf en pastor Jos van Os geven een voorzet. De avond is op donderdag 17 februari van 20.00 tot ± 22.00 uur in De Hoeksteen, Diependaalsedijk 7, Maarssen-Dorp. Aanmelding: via www.kerkpleinmaarssen.nl.