Afbeelding

De Verhalentafel staat in Buurtcentrum Hoge Weide

Lezersnieuws

VLEUTERWEIDE > Verhalen vertellen is van alle tijden, voor iedereen en van alle culturen. Als kind kon je mogelijk genieten van de verhalen van je moeder, je opa of de juf voor de klas. Hetzij groots en betoverend samen met anderen, hetzij klein in je eigen leefwereld.

Iedereen vindt het fijn, op zijn/haar tijd, zijn/haar verhaal te doen. Verhalen vertellen ervaringen, dromen of fantasieën en kunnen hoop en toekomst bieden. Je kunt je inleven in de ander en ervaren dat de ander iets minder of meer geluk of een mooi avontuur heeft gehad. Verhalen geven je regelmatig zomaar nieuwe inzichten, gezelligheid en iets gezamenlijks.

Louis van Disseldorp organiseert daarom in samenwerking Buurtcentrum Hoge Weide een verhalentafel. Deze bijeenkomsten zijn vanaf februari, elke laatste maandag van de maand, van 10.30u tot 12.00u. 28 Februari a.s. zal de eerste bijeenkomst zijn. Je kunt je per keer opgeven. De verhalentafel is een activiteit voor senioren die het leuk en gezellig vinden anderen 50 plussers te ontmoeten en om verhalen te delen.

Er kunnen verhalen gedeeld worden rondom durf, succes, plezier en ontmoeting. Het delen gebeurt aan de hand van een kleurrijk bordspel. Door de kaartjes met vragen ontstaat er betrokkenheid bij elkaar. Vragen die voorbij kunnen komen zijn, bijvoorbeeld: Waar werd je deze week blij van ? Wat vind je mooi in jouw dorp of stad ? Waar luister je graag naar?

Het spel nodigt uit tot het ophalen van positieve herinneringen vanaf je jeugd tot en met het ouder worden. Het spel verrast iedere deelnemer met herinneringen die al lang niet meer verteld zijn. De deelname is gratis, er kunnen maximaal 6 deelnemers per bijeenkomst meedoen. Buurtcentrum Hoge Weide is te vinden in Laurierweg 104 Je kunt je aanmelden via louisvandisseldorp@ziggo.nl.

Voor ieders verhaal nemen we de tijd én is er een luisterend oor. Leuk, als je meedoet met de verhalentafel !