Afbeelding

PvdA komt met 1e Duurzame Huizen Dag in Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > Inwoners van Stichtse Vecht laten op zaterdag 12 maart zien welke duurzame maatregelen zij in hun huis hebben genomen. Wie geïnteresseerd is in het verduurzamen van zijn of haar huis, kan dan bij een van de deelnemers gaan kijken en uitleg krijgen over de manier waarop anderen het hebben aangepakt. Het betreft maatregelen als bijvoorbeeld isolatie van leidingen, vloer, kieren, muur, kruipruimte of nieuwe ramen. Maar ook energieopwekking door warmtepomp of zonnepanelen, groene daken, duurzame bouwmaterialen en opvang regenwater staan op het programma.

“Op deze manier willen we inwoners inspireren en motiveren. Want als je een buurtgenoot hoort vertellen wat die heeft gedaan en wat het oplevert, dan ga je zelf ook eerder dit voorbeeld volgen. En dit jaar is er ook subsidie te verkrijgen. Zo maken we onze mooie gemeente weer wat duurzamer,” vertelt Leo Koning, medeorganisator en nummer 4 op de kieslijst van PvdA Stichtse Vecht.

Alle dorpen in gemeente Stichtse Vecht doen mee, dus iedereen kan zich aanmelden. Om een ruim aanbod van deelnemende huizen te hebben, worden inwoners gevraagd zich nu aan te melden. Dat kan via de website www.stichtsevecht.pvda.nl of met een email naar duurzaam@pvda-stichtsevecht.nl. Hierbij is de keuze om van 10-12, 12-14 en of 14-16 uur deel te nemen en om wel of niet in het huis een rondleiding te geven. Hoe meer huizen er mee doen, des te meer concrete voorbeelden. Woningbouwcorporatie Vecht en Omstreken heeft zich ook al aangemeld om te laten zien wat er voor hun huurders al gedaan is.

Aanmelden kan tot 7 maart 2022, waarna contact wordt opgenomen. We bespreken dan een aantal vragen, die voor bezoekers op 12 maart belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld: Welke duurzaamheidsmaatregelen zijn genomen? Waarom is hier voor gekozen? Wat waren ongeveer de kosten? Wat heeft het opgeleverd aan comfort of lagere energierekening? Is er gebruik gemaakt van subsidieregelingen?

Vanaf 8 maart staat het overzicht van deelnemende huizen op de www.stichtsevecht.pvda.nl