Succes buurtkoffie

VLEUTERWEIDE > De eerste buurtkoffie op 9 februari werd al goed bezocht en zal wekelijks georganiseerd worden. Bent u op zoek naar ontmoeting en contact in de wijk? Vindt u het leuk om met een kopje koffie gezellig te kletsen met anderen? Dan bent u van harte welkom bij de wekelijkse buurtkoffie op woensdagen van 14.00 tot 16.00 uur. De bibliotheek Vleuterweide is de plek waar we de buurtkoffie organiseren en u kunt ons vinden achterin de centrale ruimte onder de trap. Komt u gezellig langs? De koffie staat klaar. De buurtkoffie is een samenwerkingsproject van Buurtteam Sociaal, DOCK en bibliotheek Utrecht. Informatie kunt u krijgen bij Sandra Willemsen, sociaal makelaar bij DOCK.


Shantykoor

DE MEERN > Shantykoor Windstilte uit Vleuten-De Meern en wijde omgeving, is dringend op zoek naar nieuwe zangers! Dus als je op woensdagavond vrij hebt in je agenda of je bent pas gepensioneerd, dan is zingen bij Shantykoor Windstilte een fantastische hobby. Er worden veel Nederlandstalige, maar ook Engels- en Duitstalige zeemansliedjes gezongen. Het Shantykoor oefent op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Schroom niet om contact op te nemen met de voorzitter van het koor H. Harder, tel.nr: 06-23539472.  De zangers komen uit de gehele regio Utrecht.


DoeCafé

DE MEERN > Ben jij tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Veldhuizen? Heb je zin om je schoolweek vrolijk af te sluiten en je weekend goed te beginnen? Kom dan naar het DoeCafé in buurtcentrum De Pijler. Elke vrijdagmiddag doen ze verschillende leuke activiteiten, zoals sport en spel, koken en knutselen. Maar je kunt er ook lekker chillen en kletsen. Kom samen met je vrienden of alleen, en ontmoet nieuwe leeftijdsgenoten. Als je een goed idee hebt kun je dat ook laten weten, dan gaan ze samen kijken of ze het kunnen regelen. Heb je nog vragen dan kun je bellen of appen naar Hanna (DOCK) 06-59988144 of gewoon langskomen op vrijdagmiddag om 14.30 uur in De Pijler (Bovenpolder 80, Veldhuizen). Entree is gratis, in samenwerking met Stichting JoU en SUB.


Schaken

WOERDEN > Zaterdag 19 februari kun je op de Streekmarkt op het Kerkplein van Woerden schaken tegen oud-Nederlands kampioene schaken Iozefina Paulet. De activiteit wordt georganiseerd door het CDA Woerden. Schaakgrootmeester Paulet werd in 2019 Nederlands Kampioen schaken en staat op plek 8 op de kieslijst van het CDA in Woerden. Zij wil met de actie het belang van sport voor kinderen en jongeren onderstrepen: ‘Ik vind het belangrijk dat alle kinderen en jongeren kunnen sporten en met deze actie vraag ik daar extra aandacht voor.’ Iedereen kan schaken tegen een Nederlands Kampioen op het Kerkplein. In samenwerking met de schaakvereniging in Woerden zijn er verschillende schaakborden en Iozefina Paulet speelt zelf ook schaak tegen uitdagers die zin hebben in een potje.