Anna Marie en Jacqueline in hun bijzondere winkel.
Anna Marie en Jacqueline in hun bijzondere winkel.

Shabby & Chique voor duurzaam winkelen

MAARSSEN > Sinds 1 oktober vorig jaar is Maarssen-Dorp een bijzondere winkel rijker: 


Shabby & Chique tweedehands merkkleding, op de hoek van de Albert Cuypstraat en de Pieter de Hooghstraat. Ze horen het bijna elke dag sinds ze 1 oktober vorig jaar zijn neergestreken in het centrum van Maarssen: ‘Wat een aanwinst. Dit is wat ons dorp nodig had!‘ 

Anna Marie en Jacqueline waagden midden in coronatijd de sprong van Utrecht naar Maarssen met hun tweedehandsmerkkledingzaak Shabby & Chique. De reacties van klanten zijn erg enthousiast. En dat kan ook niet anders, want als je deze bijzondere winkel binnenkomt kijk je je ogen uit. De kledingrekken hangen vol met prachtige merkkleding, maar ook tassen, schoenen en kunstvoorwerpen trekken de aandacht van de klanten. En: alles is te koop.
Dit is geen standaardwinkel en je hebt wel even nodig om hier te speuren en je schat op te graven, maar dan heb je ook wat unieks.

Anna Marie en Jacqueline vertellen enthousiast: 'Uit onze liefde voor tweedehands spullen en kleding is deze winkel geboren. Oudejaarsavond 2019 hadden we een spontane ingeving. Vanaf dat moment begon alles te rollen, we hadden meteen een keldertje in Utrecht, we konden een inventaris overnemen en we bedachten afzonderlijk van elkaar onze naam!’ Hun klantenkring is sinds 1 oktober vertienvoudigd, daaruit blijkt ook dat ze in een eigentijdse behoefte voorzien: in een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende is, kiezen klanten voor duurzaam.