Schaatsen

LEIDSCHE RIJN > Björn Kitselaar (16), schaatser bij talententeam SkateUnited in Utrecht en leerling van het Leidsche Rijn College, heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het NK Junioren op IJsbaan Twente. Kitselaar was geselecteerd voor het NK Sprint, NK Afstanden, NK Allround, NK Mass Start en Teamsprint. Om een goed klassement te rijden werd het een focus op het NK Sprint, NK Afstanden en Teamsprint. De concurrentie was groot en dat resulteerde voor Björn in een 14de plaats op het NK Sprint en 7de op de Teamsprint. Niet het resultaat waar hij op voorhand op gehoopt had, maar volgend weekend is er de herkansing op wederom een nationaal kampioenschap. Björn staat dan aan de start op het NK Supersprint in Alkmaar waar de échte sprinters aan de start verschijnen.


Kleuterhandbal

LEIDSCHE RIJN > Handbal Vereniging Leidsche Rijn is weer gestart met kleuterhandbal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud onder leiding van Casper de Bruijn. Nu in de Europahal, en later in het seizoen op het veld naast de Europahal. Wil jij handbal proberen en vind je het leuk om samen te sporten? Dan is dit is voor jou! Leeftijd: 4 t/m 6 jaar. Kosten: Een 10-ritten kaart kost 15 euro en een een losse les kost 2 euro. Tijd: Van 15.00 tot 16.00 uur. Woensdag 9, 16, 23 en 30 maart, woensdag 6, 13 en 20 april, woensdag 4 mei. adres: Europaweg 50A. Opgeven bij: Casper de Bruijn via casper.debruijn@sportutrecht.nl / 06-14466969.


Fietsen

UTRECHT > Utrechtse organisaties stellen 900 fietsen beschikbaar voor inwoners om te vieren dat de stad dit jaar 900 jaar stadsrechten heeft. De fietsen zijn bedoeld voor Utrechters die zelf geen fiets kunnen betalen en kosten 30 euro. Hierbij hoort een jaar lang gratis fietsonderhoud bij. In Overvecht stelden de samenwerkende partijen al 300 fietsen beschikbaar via dit soort ‘fietsdeals’ en de Fietsersbond zamelde 100 kinderfietsen in. Nu komen daar nog eens 500 extra fietsen bij. Utrecht is dé fietsstad en de gemeente wil dat iedere inwoner kan fietsen. De stad investeert in fietspaden, stallingen en snelle routes, maar ook in het toegankelijk maken van de fiets zelf voor iedereen die dat nodig heeft. Op deze manier kunnen inwoners makkelijker naar hun werk reizen en deelnemen aan sociale activiteiten. Ook is fietsen een actieve vorm van mobiliteit die Utrechters gezond en vitaal houdt. De fietsdeals zijn voor U-pashouders uit Utrecht. Gebruikmaken van de fietsdeal kan door een mail te sturen naar info@heelutrechtfietst.nl. Meer informatie is te vinden op de website Heel Utrecht Fietst.


Kinderactiviteiten

WOERDEN > Op woensdag 2 en donderdag 3 maart kunnen kinderen van 7 tot 14 jaar meedoen met een speciale vakantieactiviteit in het Stadsmuseum Woerden. Ze kijken samen naar ‘koeien in de kunst' en natuurlijk ga je ook zelf creatief aan de slag! Reserveren: via de website van Stadsmuseum Woerden.