sfeervolle luxe logeerkamers
sfeervolle luxe logeerkamers

Open ochtenden Logeerhuis Bredius

Nieuws

WOERDEN > Wie kan er nu eigenlijk bij Logeerhuis Bredius logeren? Wanneer kan je gebruik maken van dit logeerhuis? Hoe ziet het logeerhuis eruit? Al deze vragen (en meer) kunnen gesteld worden tijdens een (nieuwe!) maandelijkse open ochtend. Wie dat leuk vindt kan meteen de sfeer proeven en in het huis rondkijken tijdens een rondleiding.

Vanaf zaterdag 26 februari staan elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 – 11.00 uur de deuren open bij Logeerhuis Bredius, Park Oudeland nr. 74 in Woerden. Vooraf aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. Dit kan via info@logeerhuisbredius.nl

Bezoekers van het open huis worden ontvangen met een kopje thee of koffie.

“We merken dat een logeerhuis voor veel mensen echt nog een nieuw soort voorziening is. Mensen weten soms niet hoe logeren in een logeerhuis gaat. Sommige mensen denken dat het juist de mantelzorger is, die bij ons vakantie houdt. Terwijl onze logés nu juist de mensen zijn die door een ziekte of aandoening thuis zorg ontvangen. Zíj zijn het dus ook die bij ons even ‘op vakantie’ kunnen. Hun mantelzorger, die vaak gewend is een groot deel van hun zorg op zich te nemen, heeft dan even tijd voor zichzelf. Om zelf even weg te gaan of gewoon thuis te blijven en lekker uit te rusten”, zegt Mirjam Bijlenga, directeur van het Logeerhuis.


Mantelzorger staat er niet alleen voor

Het Logeerhuis Bredius vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen helemaal vrijblijvend eens langs kunnen komen. Een vast open inloopmoment leent zich daar het beste voor. Inwoners van Woerden en omgeving met een zorgvraag kunnen zich tijdens zo’n open huis goed oriënteren op de mogelijkheden die een logeerhuis hen biedt. “We merken vaak dat mensen de zorg voor hun naaste heel lang blijven volhouden, ook al valt het hen zwaar. Inschakelen van hulp in de vorm van logeerzorg kan een moeilijke stap zijn. Maar hebben mantelzorgers die stap eenmaal gezet, dan merken ze al snel hoe goed het voelt de zorg te delen en soms zelfs even helemaal los te laten”, zegt Bijlenga. “Mantelzorgers staan er niet alleen voor. Dat voelen ze bij ons. Door goed voor jezelf te zorgen houd je de zorg voor je hulpbehoevende naaste langer vol. Daar doen we het voor!”.