Meike en Aryana aan de slag tijdens Vleuten Schoon! op 20 maart 2021. Foto: Alex Willemsen, AlexMedia
Meike en Aryana aan de slag tijdens Vleuten Schoon! op 20 maart 2021. Foto: Alex Willemsen, AlexMedia

19 maart Vleuten-De Meern Schoon! Doe mee en draag bij aan schone en gezellige buurt

Nieuws

VLEUTEN-DE MEERN > Natuurlijk doet Vleuten-De Meern Schoon! mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart. Zowel in Vleuten als De Meern wordt weer een opruimochtend georganiseerd. En deze editie met nieuwe initiatieven:

Vanaf 10 uur kun je een vuilknijper, vuilniszak en een hesje ophalen op een van de twee locaties om daarna aan de slag te gaan om jouw buurt of waar je maar wilt zwerfvuil te prikken. Tot 12.15 uur kun je het zwerfafval en het materiaal weer inleveren. Hoe lang je op pad gaat bepaal je natuurlijk zelf. Elke bijdrage is waardevol. Om 12.15 uur is op beide locaties een kleine loterij om de ochtend feestelijk af te sluiten.

Naast dat het fijn is om bij te dragen aan een schone en gezellige buurt is zwerfafvalrapen ook goed voor het milieu. Na de invoering van het statiegeld op plastic flesjes zien we gelukkig een enorme maar daarentegen liggen er meer blikjes dan ooit. En nu de mondkapjes bijna niet meer gebruikt hoeven te worden is dit natuurlijk het moment om ze voorgoed uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

Van peuter tot pensionado; iedereen kan meedoen aan deze opschoonactie. Dat kan gezellig samen met je kinderen, buurvrouw, partner, vriendinnen of natuurlijk ook alleen.

Kortom: redenen genoeg om 19 maart de handen uit de mouwen te steken in jouw buurt. 

Starten kan op twee locaties:
- PLUS Stefan Blom in De Meern (Veldhuizen)
- Welwonend Makelaardij in Vleuten (Smalle Themaat 24A).

Gelukkig is meedoen super eenvoudig: ga naar www.vleutendemeernschoon.nl en vul het aanmeldformulier in.