Alzheimer Café

LEIDSCHE RIJN > Alzheimer Café Leidsche Rijn gaat weer beginnen. Donderdag 10 maart in De Ingelanden, Louis Armstronglaan 800, inloop vanaf 19.15 uur, toegang gratis. Onderwerp 'Wat kan een casemanager voor u betekenen', gastspreker Kristel van Kouwen. 


Knotten

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdag 12 maart tijdens NLDoet kun je weer knotten. Samen met vrijwilligers van de Vrienden van het Máximapark verzamelen ze om 9.00 uur op de Alendorperweg 2A in Vleuten. Daar staat de koffie klaar. Om 9.30 uur gaan ze in groepjes naar plekken in het park waar ze, voordat het broedseizoen begint, nog eens flink snoeien. De ochtend wordt om 12.00 uur afgesloten met een heerlijke kop soep. Meld je aan via vrijwilligers@maximapark.nl


Torenpleinkerk

VLEUTEN > Steeds meer activiteiten kunnen weer opgepakt worden. Elke dinsdag om 11.00 uur is er ruimte voor Koffie&Ontmoeting in de ruimte Bij de Haard, achter de kerk, om 12.00 uur een kort middaggebed en tot 13.00 uur Open kerk. Elke vrijdag van 12.00-13.00 uur wordt het beroemde Bätz-orgel bespeeld door diverse organisten uit de omgeving. In de Vastentijd is er elke woensdag een kort avondgebed (vespers) van 19.30-20.00 uur en vanaf 9 maart een meditatiegroep van 9.30-10.15 uur. Voor deze stille tijd kunt u zich opgeven via predikant@torenpleinkerk.nl. Wie u ook bent, kerkelijk of niet, wees welkom in de Torenpleinkerk.


Cupcakes

DE MEERN > We starten op woensdagmiddag 9 maart een workshop voor kinderen met cupcakes versieren onder leiding van Shirley. De workshop begint om 15.00 uur en de kosten zijn 10 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is. Reserveren: (030) 6662609 of tickets@schalmdemeern.nl. Betaling bij reservering.


Schaatsen

LEIDSCHE RIJN > Afgelopen weekend hebben SHV Woerden schaatsers Björn Kitselaar (16) en Matteo van Schajik (16) deelgenomen aan het NK Supersprint op IJsbaan De Meent in Alkmaar. Het NK Supersprint is het Nederlandse Kampioenschap voor het ‘echte' korte werk op kunstijs (2x 100m en 2x 300m) en telt mee als onderdeel van de wedstrijdcyclus Sprint League. Voor Matteo was het het eerste NK van het schaatsseizoen en hij hield zich goed staande tussen de andere sprinters. Björn kon zijn ervaring van het NK Sprint en Afstanden van de week ervoor meenemen. Beide schaatsers hebben hun PR's verbeterd. In het klassement zijn Björn en Matteo respectievelijk op de 9de en de 16de plaats geëindigd. Een plek waar ze tevreden mee kunnen zijn. Björn heeft zich met dit resultaat tevens geplaatst voor deelname aan de finale van de Sprint League en De Zilveren Bal op 16 maart in Leeuwarden. Eerst staan de baankampioenschappen afstanden en sprint op de Vechtsebanen in Utrecht nog op de agenda. Björn en Matteo zullen daar beiden aan de start staan.