Italiaanse kookworkshop voor tieners

Contact en verbinding met leeftijdsgenoten in Harmelen

HARMELEN > Het project ‘koken met tienermeiden’ krijgt een vervolg: Italiaans koken met Tieners.


Een jaar geleden zijn we gestart met koken met meiden in het Dorpshuis in Harmelen. Dit initiatief is opgezet door Luuskookt i.s.m. ShareFonds speciaal voor meiden in de leeftijd van 13-16 jaar die minder contacten hebben door corona en/of (thuis)situatie en extra aandacht of gewoon een leuke activiteit kunnen gebruiken. Het koken werd een succes. Ze willen het nu uitbreiden naar: Italiaans koken met tieners. Het is bedoeld voor tieners (j/m tussen 14-18 jaar) die behoefte hebben aan contact met leeftijdsgenoten, verbinding bieden met anderen jongeren d.m.v. leuke kookactiviteit. Zij willen met deze groep gaan koken (thema Italië) in het Dorpshuis in Harmelen en dit vervolgens met elkaar gaan opeten. Op deze manier bieden ze ontmoeting, zelfvertrouwen, plezier en natuurlijk wat basisskills van het koken. 

Het zijn  3 maandagavonden: 14, 28 maart en 4 april in Het Dorpshuis in Harmelen van 17.15 -20.00 uur. Kosten: gratis. De financiering neemt het sharefonds op zich: www.sharefonds.nl. De initiatiefnemer zijn Mirjam Gijsbertsen en Lucienne Miltenburg, beiden woonachtig in Harmelen. Naast dat ze vriendinnen zijn, werken ze beiden bij een bedrijf dat dit initiatief mogelijk maakt. Mirjam bij WeShare met daaraan het Sharefonds gekoppeld. Een fonds met als doel iedereen mee te laten doen in de samenleving door (lokale) projecten voor jongeren te ondersteunen. Lucienne bij Luuskookt: een initiatief waarbij koken voor naasten centraal staat. Deze twee dingen bij elkaar, gecombineerd met de affiniteit met jongeren en ervaring met jongerenwerk, was de aanzet voor dit initiatief. 

Er zijn nog plekjes beschikbaar, dus ken je iemand of ben je iemand die dit leuk zou vinden? Aanmelden of meer informatie: e-mail naar wesharefood2@gmail.com.