Afbeelding

Start nieuwbouw scholen Passiebloemweg in Vleuterweide

Nieuws

VLEUTERWEIDE > OBS Vleuterweide en Jenaplanschool Zonnewereld krijgen beiden een nieuw schoolgebouw aan de Passiebloemweg. In 2023 verhuizen de scholen naar hun nieuwe gebouw.

De start van de voorbereidingen en nieuwbouw van Jenaplanschool Zonnewereld en obs Vleuterweide aan de Passiebloemweg begint in maart. Na de nieuwbouw komt er een groene buitenruimte tussen de scholen met daarin een kunstwerk.

Het nieuwe schoolgebouw van obs Vleuterweide komt op het parkeerterrein dat naast de school ligt. Hierdoor kunnen de kinderen tijdens de nieuwbouw in hun huidige schoolgebouw aan de Passiebloemweg 7 blijven. Zodra hun nieuwe schoolgebouw klaar is wordt het oude schoolgebouw (nr. 7) gesloopt. 

 Vanaf 18 maart wordt het parkeerterrein afgesloten om alle voorbereidingen te treffen voor de nieuwbouw van obs Vleuterweide die in april begint. Omdat de school vanaf dat moment alleen via het fietspad langs het water bereikbaar is, vraagt de school aan de ouders om zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. 

Dit voorjaar wordt het schoolgebouw aan de Passiebloem weg 1 – waar nu De Twaalfruiter gebruik van maakt – gesloopt. Daarna wordt de grond bouwrijpgemaakt en kan in de zomer begonnen worden met de nieuwbouw voor de Zonnewereld. De grondwal aan de zijde van de Rivierkom zal worden afgegraven om ruimte te maken voor de bouwplaats. 

 Met de aannemers zijn afspraken gemaakt over de veiligheid tijdens de nieuwbouw, zoals: • het plaatsen van bouwhekken; • vaste aan- en afvoerroutes voor het vrachtverkeer, aangegeven met bouwborden.  Bouwmaterialen worden zoveel mogelijk buiten de schooltijden aangeleverd.  

Het kan zijn dat u tijdens de werkzaamheden (geluids-) overlast ervaart. Dit is helaas niet altijd te voorkomen. Met de aannemer zijn afspraken gemaakt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mocht u toch overlast ervaren, neem dan contact op met de betreffende aannemer.  

Op dit moment is nog niet bekend welke aannemer de verbouwing gaat doen. Op basis van de ingediende offertes wordt binnenkort een keuze gemaakt. 

Planning 2022

 • Maart Bouwrijp maken parkeerterrein

 • Voorjaar Sloop schoolgebouw aan Passiebloemweg 1 • April Start bouw obs Vleuterweide Wijkbericht over inrichting groene buitenruimte

 • Zomer Start nieuwbouw Zonnewereld 

Planning 2023

 • Voorjaar Nieuwbouw obs Vleuterweide gereed Sloop schoolgebouw aan Passiebloemweg 7 Start inrichting groene buitenruimte rond de scholen en bouw kunstwerk. 

Zomer Nieuwbouw Zonnewereld gereed Groene buitenruimte met kunstwerk gereed