Wake voor Oekraïne

DE MEERN > Op zaterdag 12 maart om 19.00 uur wordt in de Mariakerk aan de Pastoor Boelenslaan 11 in De Meern een wake gehouden voor vrede in Oekraïne. Het initiatief voor de wake wordt genomen vanuit de Protestante Gemeente Vleuten - De Meern en de Rooms Katholieke Parochie Licht van Christus, maar ook vertegenwoordigers van andere kerken zullen aanwezig zijn. Tijdens de wake zal, naast Nederlandse zang, zowel Oekraïense als Russische zang klinken. Terwijl ze waken en bidden voor vrede is er voor de aanwezigen gelegenheid om een kaarsje te ontsteken in de kerk. De zang tijdens de wake zal verzorgd worden door Oekraïens koor Lysenko o.l.v. Inna Ogarok en een samengesteld koor van zangers uit Leidsche Rijn o.l.v. Vincent Doek. Het Magnificat zal worden gezongen door Elena Bazhenova begeleid door Dick van Dijk. Tijdens de wake zal er een collecte worden gehouden die geheel bestemd is voor giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Iedereen, ongeacht religieuze achtergrond, is van harte uitgenodigd om de wake bij te wonen en mee te bidden en te zingen voor vrede.


Concert Oekraïne

UTRECHT > In het Stadsklooster Utrecht in Lombok vindt op zondag 13 maart vanaf 19.15 uur een benefietconcert plaats om geld op te halen voor Oekraïne. Er spelen diverse muzikanten, onder andere van het Nederlands Kamerkoor Orkest. De gehele opbrengst van de kaartverkoop en alle donaties ter plekke worden gedoneerd aan giro 555, ten behoeve van de bevolking van Oekraïne. Kaartjes kosten 15 euro. Meer informatie vind je op: https://stadskloosterutrecht.nl/event/13-03-2022-voor-oekraine.


Kinderfilm

DE MEERN > Er komt weer een leuke kinderfilm in De Schalm, Op woensdagmiddag 16 maart vertonen ze de film 'Berend Botje'. De film start om 15.00 uur en de entree is 2,50 euro inclusief een glaasje limonade. Wel even reserveren: (030) 6662609 of tickets@schalmdemeern.nl. Zij hopen jullie allemaal te verwelkomen voor deze gezellige middag.


Fotoclub

VLEUTEN > Van 1 maart t/m 30 juni exposeert fotoclub Vleuten in Buurtcentrum De Schakel een dertigtal foto’s van leden met het thema 'Water'. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld is het weer goed mogelijk om de expositie te bezoeken en te watertanden bij de gevarieerde kijk op zo’n belangrijke levensbron. De foto’s zijn dagelijks te zien tijdens de openingsuren van het buurtcentrum. De centrale ruimte is vrijwel altijd toegankelijk, maar tijdens de activiteiten is dat in de zalen niet het geval. Zie hiervoor de agenda op de website. Buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11  3451 AA Vleuten. Openingstijden tussen 9.00 - 23.00 uur www.deschakel-vleuten.nl.


Bedrijfsvolleybal

HARMELEN > De Stichting Seniorenreis Harmelen wil weer het bedrijvenvolleybaltoernooi organiseren. Er kunnen 12 teams meedoen en vol is vol. Zij spelen op woensdagavond 6 april in Sporthal De Kroon. Aanmelden kan voor 21 maart bij Coby Goes, (030) 6661997.