Supersprint

REGIO > Onder zonnige en frisse omstandigheden hebben afgelopen week op de Vechtsebanen in Utrecht de baankampioenschappen afstanden en sprint plaatsgevonden. Meerdere schaatsverenigingen uit de regio Utrecht staan aan de start van deze wedstrijden. SHV Woerden was goed vertegenwoordigd. Schaatsers Mats van Aanhold, William Blaauw, Merlinde en Samuel de Bie, Stijn Brouwer, Tirsa Hagoort, Wendy van der Ham, Senna Hoornstra, Isaac en Otto Immerzeel, Björn Kitselaar, Jurre Leijen, Isa Meerveld, Hans van Peperstraten, Ron Pieterse, Matteo van Schajik, Marc Schuddemat, Bram Smeele en Vigo Veenis mochten op één of meerdere afstanden starten. Enkele van deze schaatsers hebben het podium mogen betreden en één of meerdere welverdiende medailles in ontvangst genomen. 


Kardinaalsmutsen

HARMELEN > Het CDA Woerden doneert 250 Wilde Kardinaalsmutsen aan de gemeente Woerden. Met een gemiddelde hoogte van 3 meter en de prachtige roze bloemetjes in de boom gaat geen inwoner de kardinaalsmuts over het hoofd zien. Tientallen bomen hebben storm Eunice niet overleefd. Om iets terug te doen zijn de christendemocraten tot deze actie overgegaan. Inmiddels zijn 175 van deze boompjes onder de inwoners van Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld uitgedeeld. Deze week leverde raadslid Toos van Soest de laatste 75 kardinaalsmutsen af bij de gemeente.

 

Oliebollen

WOERDEN > De oliebollen en appelbeignets zijn te bestellen via miracles.penningmeester@gmail.com, de bestelling wordt dan bij u thuis of op uw bedrijf gebracht op 15, 16 of 17 maart. Uiteraard ben je alle maandagavonden welkom om mee te zingen, doe je ook mee? Woerdens Gospelkoor Miracles bestaat dit jaar 25 jaar en is een enthousiast gospelkoor met een repertoire dat bestaat voornamelijk uit diverse Black gospel hits. Ze repeteren onder leiding van de enthousiaste dirigent Ches Ledes. Meerdere keren per jaar oefenen zij met hun eigen live band. Bij hen leer je gospel zingen in een gezellige sfeer! Voor meer informatie zie www.gospelkoor-miracles.nl. 


Oekraïne

MAARSSEN > Help de kinderen uit Oekraine! Winkeliersvereniging Hart van Maarssen zet zich samen met de stichting Breath Care for Kids in om de weeskinderen uit Oekraïne een veilige plek te bieden. Winkeliersvereniging Hart van Maarssen houdt zaterdag 12 maart een inzamelingsactie in Maarssen-Dorp. De oorlog in Oekraïne treft ook de weeshuizen daar. De onveilige situatie geeft aanleiding om die weeskinderen weg te halen uit Oekraïne en onder te brengen op verschillende locaties in Nederland. Op drie verschillende plekken in Maarssen-Dorp staan zaterdag kraampjes om u te informeren en is het mogelijk om uw bijdrage te doneren.