Afbeelding

Nieuw wijkinitiatief Bruisend Balije

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Zou jij ook graag meer mensen uit de buurt willen leren kennen? Je netwerk willen vergroten? Iets doen waar je energie van krijgt?

In de wijk Balije, in de Meern, is onlangs een nieuw buurtnetwerk gestart namelijk Bruisend Balije. Een aantal actieve bewoners hebben in samenwerking met stichting SUB hun handen in elkaar geslagen voor een nieuwe buurtbeweging. Het doel is om de komende jaren te bouwen aan een sterk buurtnetwerk in de Balije gericht op buurt plezier, buurtinitiatieven en gemeenschapskracht.

Enkele buurtinitiatieven zijn al gestart, zo is er op de woensdagochtend een bootcamp in de wijk, georganiseerd door bewoners, waar iedereen aan mee kan doen. Ook wordt er gewandeld, zwerfvuil geprikt, geknutseld door kinderen, gekookt, geluncht en koffie gedronken. Lijkt het jou ook leuk om betrokken te zijn bij dit nieuwe wijkinitiatief Bruisend Balije? Wil je vrijwilligerswerk doen, jouw talenten inzetten of heb je een leuk idee voor de Balije?

Samen bouwen we aan een Positief Gezonde wijk waar iedereen kan meedoen! De buurtmakers, de kerngroep van Bruisend Balije, kunnen nog versterking gebruiken, neem contact op als je ook betrokken wilt zijn. 

Ook doen we mee met de week van Positieve Gezondheid van 21 maart t/m 25 maart in Leidsche Rijn. Er zijn allerlei leuke activiteiten, deelname kosteloos.   

Op woensdag 23 maart is er een workshop Positieve Gezondheid in de Balije speeltuin van 19.30-21.00 u. Deze workshop gaat over hoe om te gaan met de uitdagingen in het leven, over veerkracht en een betekenisvol leven. 

Donderdag 24 maart van 17-19 u is er een escape room spel Positieve Gezondheid voor jongeren met aansluitend pizza eten.

Zin om ook mee te doen? Volg ons ook op de facebookgroep Bruisend Balije de Meern.

Meld je aan 

Esther van der Tak, esther@sub-vdm.nl  

Sandra IJpma 06-29054413