Expositie

HARMELEN > In de aanloop van de herdenkingsdagen voor de Tweede Wereldoorlog op 4 en 5 mei heeft de Projectgroep Harmelen van de SHHV (Stichts-Hollandse Historische Vereniging) de hand kunnen leggen op een bijzondere expositie die van 12 t/m 30 april is opgesteld in het Dorpshuis van Harmelen (Schoollaan 8) onder de naam 'Het Bloempje van Alda', Meer informatie op www.varnws.nl bij Lezersnieuws.


Bingo

DE MEERN > Op woensdagmiddag 25 maart is er een gezellige bingo met leuke prijzen in buurtcentrum De Schalm. Het begint om 14.00 uur en de bingokaarten kosten 6 euro voor 3 rondes. Even reserveren voor deze gezellige middag. Reserveren: (030) 6662609 of tickets@schalmdemeern.nl.


Bridge

DE MEERN > Vrijdag 18 maart starten ze weer met de maandelijkse bridgedrive in De Roef, Touwslagerslaan in De Meern. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Deelname 6 euro per paar. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen. Aanmelden (ook de vaste spelers) bij Joop en Rita Schwartz, tel.nr. (030) 2615532.


Repair Café 

HARMELEN > Op zaterdag 19 maart is het Repair Café weer open. Bij deze openstelling zijn, om veilig te kunnen werken, o.a. een gezondheidscheck en hygiënemaatregelen nog steeds van toepassing. U kunt terecht in de Bavohof, De Joncheerelaan 7 in Harmelen. Daar staan tussen 10.00 en 12.00 uur handige vrijwilligers klaar om samen met de bezoekers kapotte spullen te repareren. Het is een geweldige kans om niet alles te hoeven weggooien. Naast een fietsenmaker, naaister, elektriciens en een meubelmaker, die er zijn om u te helpen met reparaties, is er ook gelegenheid om uw messen, scharen en tuingereedschap te laten slijpen. Het wordt op prijs gesteld dat de te repareren spullen schoon zijn. Kleding die ter reparatie of verandering wordt aangeboden dient i.v.m. de hygiëne gewassen of gereinigd te zijn. Een kleine bijdrage voor de reparaties wordt op prijs gesteld. U kunt ook zo maar even belangstellend binnenlopen om van een kopje koffie of thee genieten. Na alle coronabeperkingen staan de vrijwilligers nu weer met plezier klaar om u veilig te helpen.


Gluren

UTRECHT > Op 3 juli vindt Gluren bij de Buren voor de dertiende keer plaats in Utrecht. Tijdens dit festival vinden er bij alle deelnemende hosts verspreid door de hele gemeente optredens plaats in huiskamers en tuinen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche. Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl.