Paasmarkt

HARMELEN > Op zaterdag 26 maart van 10.00-16.00 uur is er in het Dorpshuis in Harmelen een paasmarkt voor de Oekraïne. De deelnemers van het Creatief Café op donderdag en de Creatieve Ontmoetingen op maandag (in het Dorpshuis) verkopen mooie handgemaakte artikelen voor Oekraïne. Wekenlang is er samen gewerkt aan mooie quilts, paasdecoratie, kinder- en babyknuffels, slofjes en andere mooie producten. Dit en meer wordt tijdens de markt op 26 maart verkocht voor Oekraïne. 


Filmhuis

VLEUTEN > Twee jaar heeft het Filmhuis Vleuten geen films kunnen draaien. Het 10-jarig jubileum is daardoor ongemerkt voorbijgegaan. Nu de maatregelen verdwenen zijn, is ook het Filmhuis Vleuten weer gestart met films draaien in De Schakel in Vleuten. Maandag 28 maart is de eerstvolgende filmavond. Kaartjes kosten 6 euro (alleen contant te betalen) en kunnen vanaf 19.15 uur gekocht worden aan de kassa in De Schakel. Per filmavond worden er maximaal 90 kaartjes verkocht. De zaal gaat om 19.45 uur open en om 20.00 uur start de film. Met het kaartje kunt u tijdens de pauze of na de film een consumptie ophalen aan de bar. Op www.filmhuisvleuten.nl kunt u zien welke films er de komende periode gedraaid gaan worden. In De Schakel liggen ook flyers, die u gratis mee kunt nemen.


Kerstmis

VLEUTEN > Oud feest voor katholieken en protestanten in Torenpleinkerk. Vrijdag 25 maart, exact 9 maanden voor Kerst, viert de kerk de Aankondiging van de geboorte van Jezus Christus. Dit feest van de Annunciatie heeft heel oude papieren. Op vrijdagavond 25 maart om 19.30 uur vieren de rooms-katholieke parochie en de Protestantse gemeente Vleuten dit feest samen. Hester Westra zal een Ave Maria zingen. Wees welkom.


Open dagen

MAARSSENBROEK >Tennisclub LTCM opent het nieuwe seizoen met twee open dagen op zaterdag 26 en zondag 27 maart. Op het tennispark in Boomstede in Maarssenbroek zijn veel activiteiten voor jong en oud met clinics. Een mooie manier om kennis te maken met tennis en de club. Kijk ook op www.ltcm.nl.


Hockey

VLEUTEN > Hou jij ook van lekker rennen en sportief bezig zijn? Hockeyvereniging Fletiomare, direct aan Het Lint in het Máximapark, heeft de jeugdinschrijving weer geopend. Tot en met 15 april kun je je als jeugdlid inschrijven. Speciaal voor kinderen die geboren zijn tussen 1 oktober 2015 en 1 januari 2017 heeft de club dit jaar geen loting. Plaatsing is op volgorde van aanmelding, dus meld je dan snel aan. Misschien wil je eerst een paar keer uitproberen of je hockey leuk vindt. Kom dan naar de gratis proeftrainingen die Fletiomare organiseert op vrijdagen, 25 maart en 1 april. De proeftrainingen zijn speciaal voor 5- en 6-jarige meisjes en jongens, en voor jongens tot en met 8 jaar. Voor alle deelnemers ligt er bovendien een mooi Fletiomare rugzakje klaar met bidon, bitje en andere leuke goodies! Meer informatie op www.fletiomare.nl.