Oekraïne

LEIDSCHE RIJN > 'Op woensdag 16 maart heeft onze school een sponsorloop georganiseerd om geld op te halen voor Oekraïne. Dat heeft onze school gedaan omdat Oekraïne dringend hulp nodig heeft!,' zo schrijven twee leerlingen uit groep 8 van basisschool op De Groene Alm. 'Er zijn al meer dan 3 miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht en dat kan echt niet, vinden wij. Daarom wilden wij graag iets voor Oekraïne doen. Toen kwamen wij op het idee om een sponsorloop te organiseren. Alle kinderen van de Alm zijn langs de deuren gegaan om mensen te vragen of ze ons wilden sponsoren (met geld). Na de eerste dag hadden we al ruim 2000 euro! Het totaal werd op een leuke manier bekendgemaakt, hierbij waren ook ouders aanwezig. Wij zijn supertrots op de ruim 18.000 euro die we hiermee hebben opgehaald! Wij hopen dat we met het geld veel mensen in nood kunnen helpen.'


Aanhouding

LEIDSCHE RIJN > De Utrechtse politie heeft deze week een 17-jarige verdachte aangehouden na een DNA-match. De jongen wordt verdacht van een autokraak aan de Saffraanweg in Leidsche Rijn eind januari. De politie trof na de kraak DNA-materiaal aan en dat levert nu dus resultaat op. Nadat de match bekend werd, is de 17-jarige dan ook direct thuis gearresteerd. De jongeman is overgebracht naar het arrestantencomplex.


Inbraken

DE MEERN > Woninginbrekers hebben zaterdag 19 maart weer toegeslagen in De Meern. Bij woningen aan de St.Jansplaat en de Houtsnijderslaan werden de ramen ingegooid in de avond en nacht. De politie De Meern roept op om 112 te bellen bij verdachte situaties rond woningen en in de straat.