Afbeelding

PCB Uitvaartzorg grijpt coronaversoepelingen aan en start met wekelijks Uitvaartspreekuur

Ondernemend

MAARSSEN > PCB Uitvaartzorg is blij met de coronaversoepelingen. 

Meer dan twee jaar waren er wisselende coronamaatregelen. Ook in de uitvaartsector. Door de 1,5 meter afstand kon er slechts een beperkt aantal mensen bij een uitvaart aanwezig zijn. Nabestaanden moesten zorgvuldig afwegen wie ze wel en niet uitnodigden, het was bijna onmenselijk om daarin keuzes te moeten maken. De mondkapjes maakten het moeilijk om elkaars emotie te zien. En als men verdriet voelde, kon men elkaar niet troosten met een omarming of met een “big hug”. Allemaal begrijpelijke regels, maar het is moeilijk om dergelijke regels op te volgen wanneer het een overlijden betreft. In de uitvaartsector zijn er ook veel positieve ontwikkelingen geweest in deze coronaperiode. Te denken valt aan het gebruik van livestreams, doorloopcondoleances of online herdenkplaatsen. Ook is er veel ervaring opgedaan met uitvaarten waarbij slechts een klein aantal nabestaanden aanwezig was. 

Dankzij subtiele en bewuste aanpassingen ontstond er juist dan een ontspannen en persoonlijke sfeer. PCB Uitvaartzorg wil deze ervaringen graag gebruiken om nog beter te kunnen inspelen op ieders wensen. Nu er bovendien weer mogelijkheden zijn om elkaar fysiek te ontmoeten, houdt PCB Uitvaartzorg in de maand april wekelijks een uitvaartspreekuur in Maarssen. Zie ook de advertentie in deze VAR en de website van PCB Uitvaartzorg: www.pcbuitvaartzorg.nl PCB Uitvaartzorg is een uitvaartonderneming die in 1933 is opgericht vanuit de protestantse kerken. Sindsdien heeft PCB Uitvaartzorg zich ontwikkeld tot een eigentijdse, stabiele en betrouwbare uitvaartonderneming waarbij de kernwaarden van voorheen, zoals respect en zorgen voor elkaar, nog steeds van kracht zijn. Men beschikt over een eigen uitvaartcentrum in Utrecht-Noord, met opbaarlocatie, drukkerij, aula etc. Doordat de onderneming kleinschalig is, zijn alle uitvaartwensen bespreekbaar. 

De uitvaartspreekuren zijn op dinsdagochtend van 10- 12 uur in Kerkcentrum De Ark, Duivenkamp 844. U kunt daarvoor een afspraak maken via tel. 030 262 22 44. Enkele uitvaartleiders van PCB Uitvaartzorg wonen in Maarssen en zij zullen graag al uw uitvaartvragen beantwoorden onder het genot van een kop koffie. Dit kunnen vragen zijn over persoonlijke uitvaartwensen, uitvaartverzekeringen, mogelijkheden bij kerkelijke uitvaarten, etc. Van harte welkom!

Afbeelding