Schaatsen

WOERDEN > Op 26 en 27 maart vond het NSK plaats in Haarlem. Otto Immerzeel van SHV Woerden was geselecteerd om mee te doen. Over twee dagen verspreid werden vier afstanden verreden. Voor de heren waren dat de 500 meter en 3 kilometer, en de 1500 meter en de 5 kilometer.
Helaas verliep de 500 meter voor Otto niet naar wens; hij werd achtentwintigste. Gelukkig wist hij zich knap te herstellen op de 3 kilometer, waar hij als vijfde finishte. Op de tweede dag moest hij op de 1500 meter de twaalfde tijd behalen om mee te mogen doen aan de 5 kilometer. Daar slaagde hij in: hij werd twaalfde. Vervolgens wist hij op de langste afstand zijn allerbeste prestatie neer te zetten; zijn tijd was maar liefst de op een na beste! Uiteindelijk werd hij keurig achtste in het eindklassement.


Verkeersexamen

HARMELEN > Het landelijk Schriftelijk Verkeersexamen is ook in Harmelen op 29 maart gehouden. Alle 89 kinderen van de groepen 7 van de vier basisscholen hebben meegedaan. Het examen van het praktische gedeelte staat vervolgens op het programma en wel op woensdag 6 april. Er wordt vanaf 8.45 uur gestart vanaf het schoolplein bij de Hendriklaan. De fietsen zijn al op 28 maart gecontroleerd. De fietsen die akkoord waren zijn voorzien van een OK-sticker en mogen bij het verkeersexamen gebruikt worden. Helaas moet vastgesteld worden dat een aantal fietsen niet zijn goedgekeurd. De leerlingen hebben een kaartje mee naar huis gekregen met daarop de manco’s die nog voor het praktische examen verholpen moeten worden. VVN hoopt dat de kinderen met plezier aan het examen zullen deelnemen en vragen aan de overige weggebruikers om de bewuste morgen van 6 april nog meer attent te zijn op de jeugdige fietsers die herkenbaar zijn aan een oranje hes met nummer.


Beweging

LEIDSCHE RIJN > Beweging laat zien hoe snel we tegenover elkaar kunnen staan. Dat polarisatie en discriminatie aan de oppervlakte kunnen komen. De laatste weken worden we geconfronteerd met een oorlog in Oekraïne, die vreselijke gevolgen heeft voor de inwoners van dat land. De andere kant van de beweging is dat mensen zich meer bewust worden van wie ze werkelijk zijn en hoe ze hun leven willen vormgeven. Ze zijn diep geraakt door de gebeurtenissen in Oekraïne en komen in actie vanuit een sterk gevoel van hoop, liefde, verbinding en betrokkenheid. Op 14 april wordt van 20.00 tot 21.00 uur in de Japanse tuin van het Máximapark het evenement Liefdevol Verbinden gehouden. Tijdens dit evenement komen mensen bij elkaar om onder begeleiding door meditatie te verbinden en zo een liefdevolle energie in de wereld te brengen, met speciale aandacht voor Oekraïne én Rusland. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Sander Galjaard, 06-52414829,