Kinderen oogsten mee op moestuin de Haar.
Kinderen oogsten mee op moestuin de Haar. Simone Visser

Oogst mee bij Moestuin de Haar

HAARZUILENS > Op de oude productiegrond van Kasteel de Haar in Haarzuilens oogsten oogstdeelnemers zelf hun groenten, kruiden en bloemen en komen wekelijks genieten van de mooie omgeving. 


De tuin wordt onderhouden door drie tuinders, stagiaires en vrijwilligers, de oogst wordt door de oogstdeelnemers zelf geoogst. Voor komend seizoen zijn er nog oogstaandelen beschikbaar. Kom meegenieten als deelnemer of meewerken tijdens een van de meewerkdagen of als vrijwilliger. Aanmelden kan via de website: www.moestuindehaar.nl.
Moestuin de Haar is een zelfoogsttuin van 1,5 hectare gelegen op de oude productiegronden van Kasteel de Haar in Haarzuilens.
De moestuin groeit dit jaar door van 150 naar 220 oogstdeelnemers. Oogstdeelnemers komen genieten van de mooie omgeving, een praatje maken met de tuinders of andere oogstdeelnemers en eten met de seizoenen mee. Ze verbouwen groenten, bloemen, kleinfruit en kruiden. De tuin wordt onderhouden door drie tuinders samen met vrijwilligers, stagiaires en de stichting.
Met een oogstaandeel ben je zo'n dertig weken per jaar welkom zelf te komen oogsten. Dat betekent iedere week super verse, zelf geoogste groenten, je groenten zijn onbespoten en zijn geteeld volgens de principes van de biologische landbouw.
Je neemt rechtstreeks af van de producent en hebt contact met de persoon die jouw groenten teelt en het is een uitnodiging om iedere week een frisse neus te halen. Heb je interesse om in het seizoen ook wekelijks te komen oogsten, meld je dan aan op moestuindehaar.nl.

Oogsten van radijs op moestuin de Haar