Coupe De Haar

REGIO > Op zaterdag 2 april werd de biljartfinale van het 26e Coupe De Haar gespeeld. De organisatoren waren Gert Zweserijn en Hans van der Weiden. Dit toernooi kent zijn ontstaan in Haarzuilens, vandaar de naam, maar wordt de laatste jaren in Sportcafé de Poortdijk te IJsselstein gespeeld. De overwinning ging naar Eric Maijenburg van Padoc, die in de finale won van Arie Bijleveld van Poortdijk. Lees meer op www.varnws.nl.


Geheugencafé

HARMELEN > Eindelijk - na twee jaar voornemens gemaakt te hebben - gaat het Geheugencafé Harmelen op 11 april van start! Het Geheugencafé is bedoeld voor mensen met geheugenproblematiek en/of dementie en hun mantelzorgers/begeleiders. Zij zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de avond. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via geheugencafeharmelen@gmail.com. Programma 11 april: gastspreker Freek Gillissen, de aanvang is 19.30 uur met na de spreker ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het Geheugencafé keert 3-4 maanden terug, steeds met een ander thema en altijd voldoende ruimte om met elkaar en de aanwezige professionals in gesprek te gaan. 


Jazzcafé

DE MEERN > Voor het eerst was er vorige week na corona weer het gezellige Jazzcafé op zondagmiddag in De Schalm. Het was weer vanouds gezellig met de Jazzgroep Jazz4all die eens in de maand in De Schalm optreedt met wisselende gasten. Het volgende Jazzcafé is op 24 april van 14.30 tot 16.30 uur. Dan is er een Jazzcafé extra met ook leuke dingen voor de kinderen!


Meidenavond

HARMELEN > Iedere 2e dinsdagavond van de maand is er een meidenavond in het Dorpshuis Harmelen. Met een groep van +/- 8-10 meiden doen ze leuke activiteiten met elkaar onder begeleiding van Marieke (vrijwilliger) en Angelique van gro-op Buurtwerk. Zo bakken we iets lekkers, draaien muziek, maken iets creatiefs of doen iets anders waar ze op dat moment zin in hebben. Dinsdagavond 12 april van 19.15 tot +/- 21.00 is de eerstvolgende keer, ze gaan dan weer iets lekkers bakken en een moodboard maken. De Meidenavond is bedoeld voor meiden tussen de 12 en 16 jaar uit Harmelen e.o. Aanmelden kan via dorpshuisharmelen@gmail.com.


Eetcafé

VLEUTEN > Op vrijdag 29 april is er om 17.30 uur weer een Eetcafé De Schakel. Het driegangendiner bestaat uit groentesoep, varkensmedaillon met roomsaus, roseval aardappels en witlof met ham en kaas en een nagerecht. Na het diner is er nog gelegenheid om gezellig na te praten. De kosten zijn 12,50 euro. U kunt hierbij ook gebruikmaken van uw U-Pas. Opgeven kan voor 26 april. Zij zoeken enkele vrijwilligers die het team willen versterken, opgeven via eetcafedeschakel@gmail.com. Geef u snel op via eetcafedeschakel@gmail.com of (030) 6773131 (WIL in je buurt) op werkdagen tussen 09.00-11.00 uur.