Afbeelding
Gemeente Utrecht

Stedelijke onderscheiding voor Alfred de Ronde van De Schalm

Nieuws

DE MEERN > Op 8 april 2022 kreeg Alfred De Ronde een Domtoren in Goud uit handen van locoburgemeester Rachel Streefland. De heer De Ronde was de afgelopen jaren als bestuurslid zeer betrokken geweest bij de sociaal- en cultureel centrum De Schalm in De Meern

De betrokkenheid van de heer De Ronde bij sociaal-cultuur centrum De Schalm is groot. Hij startte in 2005 als penningmeester en nam direct vele taken op zich waaronder personeelsbeleid, fondsenwerving, beheer van het gebouw en het verkrijgen van subsidies. Een aantal jaar was hij naast penningmeester ook voorzitter. Sinds 2017 is de heer De Ronde betrokken als lid van de klankbordgroep van Stichting Dwarsverband, een organisatie die de belangen van Utrechtse sociaal culturele instelling in zelfbeheer behartigt. Er is veel waardering voor de inzet van de heer De Ronde, het is voor een groot deel aan zijn inzet te danken dat de deuren van de Schalm dagelijks geopend zijn voor buurtactiviteiten. Na ruim 16 jaar als penningmeester nam de heer De Ronde begin januari afscheid als penningmeester.

De Domtoren in Goud is een blijk van waardering en in 1998 ingesteld door het college van b&w voor Utrechters die een bijzondere bijdrage leveren of hebben geleverd aan de stad. Toekenning en uitreiking is voorbehouden aan de burgemeester of diens plaatsvervanger.