Torenpleinkerk

VLEUTEN > Op 10 december 1971 werd de huidige Torenpleinkerk in Vleuten na een grondige restauratie in gebruik genomen. Die restauratie leidde ertoe dat kerk en toren weer aan elkaar verbonden werden, nadat ze in 1831 van elkaar werden gescheiden. Omdat die restauratie nu 50 jaar geleden is en het huidige gebouw na 2 jaar restaureren zo goed als klaar is, wordt er in het weekend van 22-24 april een feestelijk jubileum georganiseerd. Oorspronkelijk zou dit in december 2021 plaatsvinden, maar kon toen niet doorgaan ivm de corona-maatregelen. Op vrijdag 22 april is er een feestelijke opening voor genodigden, waarbij o.a. wethouder R. Streefland aanwezig zal zijn. Zaterdag 23 april is er van 13.00 - 17.00 uur Open Huis, met speciale aandacht voor ouderen. Om 14.00 en 16.00 uur zal er een presentatie zijn over de geschiedenis van de kerk, die ruim 10 eeuwen beslaat. Om 15.00 uur wordt er een speciaal jubileumboek gepresenteerd, dat daarna ook te koop zal zijn. Tevens zijn er doorlopend rondleidingen en is er een speurtocht voor kinderen. Zondag 24 april is er ’s morgens een feestelijke kerkdienst en ’s middags om 17.00 uur een gezongen avondgebed. Voor meer informatie zie www.torenpleinkerk.nl.


Maskerade

VLEUTEN > Na jaren van stilte, door alle coronamaatregelen en -beperkingen, gaat Theatergroep Maskerade weer de planken op. Na enige tijd zoeken vonden ze een geschikte plaats om hun voorstelling 'Kuuroord vol Stress' op te voeren. Een stuk geschreven door Nico Torrenga, geregisseerd door Lia Aarts. En ze spelen in De Schakel in Vleuten op 28 mei. Ze beginnen (let op!) om 19.30 uur. Kaarten kosten 9 euro en zijn verkrijgbaar op www.theatergroepmaskerade.nl of via Ria van Rijswijk (0346) 564031. Het stuk speelt zich af in een spa, waar verschillende mensen met verschillende redenen werken en samenkomen, met alle komische gevolgen van dien. Kom gezellig mee genieten en mee lachen! Graag tot 28 mei.


Kinderfilm

DE MEERN > Ze gaan weer een leuke kinderfilm vertonen in De Schalm in De Meern. Op woensdagmiddag 20 april vertonen ze de film : 'Dragun Girl'. De film start om 15.00 uur en de entree is 2,50 euro inclusief een glaasje limonade. Wel even reserveren: (030) 6662609 of tickets@schalmdemeern.nl.


Open Huis

DE MEERN > In het kader van het cultuurproject Podium Om De Hoek is er op 24 april in De Schalm, in De Meern een open middag met allerlei activiteiten, zoals het altijd gezellige Jazzcafé tussen 14.30 en 17.00 uur. Er zijn demonstraties van bloemschikken en de Stichting Droomdekentjes, er is een boekenmarkt een Doespeurtocht door het gebouw voor de kleintjes. Malle Marie is aanwezig met glittertattoos!, er zijn lekkere biertjes en andere drankjes en een hapje er bij! Je kunt stekjes voor je (moes)tuin kopen. Er wordt een film van de Historische Vereniging gedraaid over het De Meern van vroeger! Twee dartborden, twee biljarten en een poolbiljart staan voor de liefhebbers open! Entree is gratis. Voor inlichtingen 06-33053318.