Afbeelding

Broederschapsspel in Vleuten eenmalig te koop

Nieuws

VLEUTEN > In deze krant zijn al diverse berichten verschenen over het wel en wee van de R.K. Broederschap van Vleuten en alle activiteiten rondom haar 550-jarig bestaan. Op 23 april wordt het boek over 550 jaar Broederschap gelanceerd en daarmee worden de festiviteiten rondom het jubileum afgerond.

Dit jaar zal op 27 april de Broederschap met een kraam aanwezig zijn tijdens de traditionele koningsdagmarkt in Vleuten. Op deze markt zijn de diverse producten welke wegens het 550-jarig bestaan ontwikkeld zijn te koop. Waaronder natuurlijk het heerlijke speciaal gebrouwen broederschapsbier. Het bier is gemaakt van producten uit het gerecht de Haar zoals pale ale mout, roggemout, caramout, rookmout, hop, jeneverbes, sinaasappelschil en gist. Net als vorig jaar gaat ook dit keer de opbrengst naar het Johannes Hospitium Vleuten. Het bier is los te koop voor € 2,50 per flesje of voor € 7,-- voor drie flesjes in een leuke cadeauverpakking. Ook is het mogelijk een hele doos met 24 flesjes te kopen voor € 60,--.

Voor de schoolkinderen van Vleuten-Haarzuilens is er een speciaal Broederschapsspel ontwikkeld. Het spel is gebaseerd op het alom bekende Ganzenbord en maakt een tocht door Vleuten-Haarzuilens. Een tocht die ook op de fiets te maken is. De fietstocht is te vinden op www.broederschapvleuten.nl. Reacties op sociale media laten zien dat niet alleen de kinderen geïnteresseerd zijn in dit spel maar ook de bewoners van Vleuten-Haarzuilens het spel graag willen hebben. Daarom hebben de broeders besloten om het spel eenmalig te verkopen. Het gaat hierbij om een mooie ‘Ravensburger’ versie van het spel. Het spel is te koop voor € 15,-- en er zijn er slechts 125 beschikbaar!!

De Broederschap heeft met de activiteiten rond haar 550-jarig bestaan meer bekendheid gekregen. Velen zullen dan ook inmiddels weten dat betrokkenheid bij minder bedeelden in de samenleving een belangrijk speerpunt is voor de broeders. Een tastbaar bewijs zijn de Broederschapshuisjes die rond 1600 zijn gebouwd in het kader van de armenzorg. In de daaropvolgende eeuwen is de Broederschap doorgegaan met het ondersteunen van talrijke goede doelen. De Broederschap is de afgelopen twee jaar minder onzichtbaar geworden, maar toch zal voor veel mensen nog het nodige onbekend zijn. Daarom verschijnt op 23 april het boek 550 jaar Broederschap waarin de geschiedenis van de Broederschap wordt beschreven. Het boek is op Koningsdag in de kraam te koop voor €17,50.

En daarmee worden de activiteiten rondom het jubileum afgerond en is de Broederschap klaar voor de volgende 550 jaar. Wilt u meer weten, neem dan eens een kijkje op de website www.broederschapvleuten.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/debroederschap.vleuten