Afbeelding

Voorstelling Het Visseninternaat van de Vrijstaat in Podium Hoge Woerd

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Van 27 mei t/m 1 juni staat de voorstelling Het Visseninternaat (8+) in Podium Hoge Woerd. In deze spannende en muzikale diepzee-voorstelling van De Vrijstaat wordt het thema van kansen(on)gelijkheid op school belicht. Het is de 13e fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages ons een spiegel voorhoudt. Het Visseninternaat wordt gemaakt met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren. 

Het Visseninternaat 

Het Visseninternaat is een prestigieuze school waar het neusje van de zalm wordt klaargestoomd voor een succesvol leven. Juffrouw Zalm is al jarenlang aan het instituut verbonden en ziet het liefst vissen uit het hoogste segment in haar klas. Rector Potvis opent het schooljaar echter met een nieuwe koers: vanaf nu moet iedere vis toegang kunnen krijgen tot het Visseninternaat. De komst van twee nieuwe leerlingen, een Koningsvis met blauw bloed en een Haring met een studiebeurs, zorgen voor storm in het anders zo kalme water van het Visseninternaat.

Het Visseninternaat is een spannende en muzikale familievoorstelling voor 8+. Elektronische muziek en synthesizers zorgen voor liedjes en hallucinerende onderwater-soundscapes.   

Thema: kansenongelijkheid op school
In Het Visseninternaat wordt het actuele thema van kansen(on)gelijkheid in het onderwijs belicht.?Door corona kwam opnieuw scherp naar voren dat de kansen van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland niet gelijk zijn. De thuissituatie en (sociale) afkomst van leerlingen speelde plotseling een nog belangrijkere rol. Heb je een computer tot je beschikking? Kan iemand je helpen als je er niet uitkomt? En is er wel een rustige plek waar je kan werken? Het Visseninternaat is de 13e fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages ons een spiegel voorhoudt over een actueel thema. 


Praktische informatie 
Het Visseninternaat staat van 27 mei t/m 1 juni in Podium Hoge Woerd. Op vrijdag 27 mei (19.30 uur), zaterdag 28 mei (15.00 en 19.30 uur) en zondag 29 mei (11.00 en 15.00 uur) zijn de voorstellingen voor publiek; van maandag 30 mei t/m woensdag 1 juni zijn er besloten schoolvoorstellingen. Kaarten zijn tussen € 6,25 tot € 12,50. Kijk voor beschikbare tickets op onze website

 Credits
Tekst en regie: Paul Feld
Liedteksten: Daphne de Bruin
Spel: Jente Taborski, Jilles Flinterman, Heleen van der Donck, Daphne de Bruin en de kinderen en jongeren van de Vrijstaat TheaterAcademie
Compositie en uitvoering: Daniel van Boom en Guido Beeldstro (HKU Music & Technology)
Vormgeving en kostuums: Kim van der Zijde
Techniek en film: Charlie Feld
Educatie: Lotte Rosier