Beroving

LEIDSCHE RIJN > De twee overvallers die het vorige week in Leidsche Rijn gemunt hadden op journalisten van de Evangelische Omroep waren tieners. Dat meldt de politie. Het gaat om twee Utrechters van 17 en 18 jaar oud. De journalisten waren aan het filmen bij een middelbare school in Leidsche Rijn - op de Donsvlinder - toen ze door twee mannen met een schroevendraaier werden bedreigd. Na een korte schermutseling vluchtten ze met de apparatuur in een bestelbus. Na tips van omstanders volgde een 'klopjacht' waarna de overvallers op de Franciscusdreef in Overvecht konden worden gearresteerd door de politie. In hun auto werd de camera teruggevonden. 


Autokrakers

VLEUTERWEIDE > Een mooie paasvangst zaterdagnacht van de politie Vleuten-De Meern. Drie jonge verdachten van autokraken zijn aangehouden. Het trio viel op in een auto zonder lichten in Vleuterweide. Na controle en onderzoek werden drie navigatiesystemen aangetroffen en opengebroken auto's in de buurt. De verdachten, elk 17 jaar oud, zijn aangehouden en in de cel gezet. "Onze Pasen is alvast lekker begonnen", aldus de wijkagent op twitter.


Brandjes

LEIDSCHE RIJN  > De brandweer moest dinsdagmiddag in actie komen bij drie brandjes in het Maximapark. 'Twee kinderen 7-10 met elektrische step staken met brandend papier bomen in brand. Mocht u zoiets zien spreek de kinderen aan en bel 112', zo is de vraag van de politie Vleuten-De Meern.


Koningsdag

LEIDSCHE RIJN > VARnws komt volgende week gewoon uit op donderdag 28 april. In verband met Koningsdag op 27 april is het wel verstandig om alle kopij vroeg aan te leveren. De deadline voor aanleveren van advertentie/familieberichten is dinsdag 11.00 uur.