Afbeelding

Kringloop- en Molenwinkel De Kraai in Westbroek viert eerste jubileum.

Ondernemend

WESTBROEK > Je moet er geweest zijn, in de sfeervolle Molen- en kringloopwinkel in Westbroek.

Het kan niet missen, al van verre ziet men de molen boven de velden uittornen. Als je de molen binnen stapt raak je meteen onder de indruk van de typische sfeer die er in zo’ stoere molen hangt. De winkel biedt talrijke producten zoals speelgoed, kaarten, cadeauartikelen en streekproducten als honing, advocaat, vruchtendranken en allerlei bakproducten aan, maar ook potgrond en tuinturf. Op het gemak kunnen ook koffie en thee met iets erbij genuttigd worden.

Als we wat verder lopen komen we in de fraai ingerichte kringloop, waar een keur aan artikelen voor een zacht prijsje op de kop getikt kan worden: boeken, speelgoed, glaswerk, elektrische apparaten… Noem maar op.

Beide winkels, die eigenlijk een geheel vormen, worden gedreven door een 40-tal vrijwilligers, die een aantal dagdelen per week bezig zijn om alles draaiende te houden.

Het is vijf jaar geleden dat de molenwinkel in Westbroek haar deuren opende. De opbrengst komt ten goede aan de landelijke stichting ‘Adullam’, die zich al 40 jaar inzet voor gehandicapten.

Bij deze stichting komen de verzoeken om financiële ondersteuning binnen. Comité Maartensdijk maakt uit die projecten een eigen keuze welke sponsorprojecten worden overgenomen en zelfstandig uitgevoerd worden.

Vrijwilligers van het eerste uur zijn Clara Colijn en Henk van de Pol. Zij zagen de winkel groeien en na twee maanden werd er ook nog een kringloopwinkel aan toegevoegd. Inmiddels worden de beschikbare ruimtes optimaal benut.

Henk: ‘We hebben een heel ruim assortiment en krijgen erg veel spullen binnen. Wandmeubels, banken, bedden en dergelijke kunnen we niet kwijt, daar hebben we geen ruimte voor. Kleding verkopen we ook niet. We worden regelmatig benaderd om huizen leeg te maken.’ Er is gelukkig erg veel belangstelling voor de Kringloop.

Clara: ‘In deze vijf jaar hebben we van de opbrengst van beide winkels een duofiets laten maken, een fietslabyrint met hometrainer en beeldscherm geschonken, kinderstoelen voor kinderdagverblijf, kloofmachines die gebruikt worden voor verkoop van openhaardhout. We konden ook een personenbusje schenken aan Zorginstelling ‘Kroonheim’. ‘We zijn nu aan het sparen voor een dierenweide bij een woonvoorziening met dagactiviteiten centrum.’ ‘Zo’n concreet doel motiveert ons extra!’

Vanwege het wisselende aanbod van met name de Kringloopwinkel, komen de mensen regelmatig langs.

Zaterdag 7 mei vanaf 10.00 uur viert Adullam het eerste lustrum. Er staat een springkussen voor de kinderen, er is gratis koffie met cake en rond het middaguur zijn er tegen een bescheiden prijsje broodjes kroket en frikandel verkrijgbaar. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit feestje mee te vieren.