Logeerhuis

WOERDEN > Open ochtend Logeerhuis Bredius, zaterdag 30 april van 10.00- 11.00 uur. Park Oudeland 74, Woerden. Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Men wordt ontvangen met koffie/thee met wat lekkers, er is de mogelijkheid het Logeerhuis te bekijken en volop informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief inzetten van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn van harte uitgenodigd. Kijk op www.logeerhuisbredius.nl.


Zolderkoor

VLEUTEN > Zolderkoor Vleuten is op zoek naar versterking. Het Zolderkoor is een enthousiast, a capella, meerstemmig vrouwenkoor dat al 25 jaar bestaat. Na de coronaperiode is het koor weer opgestart en nu op zoek naar nieuwe leden! Het veelzijdige repertoire bestaat uit: wereldmuziek, klassiek en pop. Het koor zingt onder professionele leiding van Froukelien IJntema. Zie YouTube Zolderkoor Vleuten. Vind je het leuk om met elkaar te zingen of wil je eens komen kijken: elke dinsdagavond repeteren zij in basisschool 'Haarzicht', Singel 15 te Vleuten van 20.00 tot 22.00 uur. Enige muzikale achtergrond is een pre. Contactpersoon: Ingrid 06-20400562.


Open kerk

VLEUTEN > Nu de deuren van vele voorzieningen weer geopend zijn, opent de Torenpleinkerk in Vleuten ook weer zijn deuren op de zaterdag. Al meer dan 20 jaar staan die in de zomertijd op zaterdagmiddag open voor bezoekers en passanten om de stilte op te zoeken, een kaarsje aan te steken of om geïnformeerd te worden door een gastheer/gastvrouw over het interieur en/of geschiedenis van deze eeuwenoude kerk. Nu de kerkzaal van de Torenpleinkerk helemaal vernieuwd is, is dat wellicht een reden te meer om de kerk van binnen te bewonderen. Vanaf Koningsdag elke zaterdag tot en met Monumentendag, 17 september, kunt u er terecht van 13.00 – 16.00 uur.


Moeders Oekraïne

STICHTSE VECHT > Het Shantykoor De Vechtse Parlevinkers willen hen steunen en trekken een dag met een paardentram door de Stichtse Vecht. Op de plaatsen, die uiterlijk 7 mei op www.parlevinkers.nl/agenda worden bekendgemaakt, gaan zij zeemansliedjes zingen en proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen om de Oekraïense moeders en kinderen in de gemeente Stichtse Vecht te ondersteunen.


Controle

BREUKELEN > Stichtse Vecht heeft in samenwerking met de politie, Stedin, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), de Douane en het UWV een controle uitgevoerd op bedrijventerrein Keulschevaart in Breukelen. Er is een persoon aangehouden op verdenking van het overtreden van de Geneesmiddelenwet.