Eikenprocessierups

LEIDSCHE RIJN > De eikenprocessierupsen komen weer uit hun ei. 'Op een aantal plekken bestrijden we deze met Nematoden: kleine aaltjes die de rups aanvallen. De komende weken spuiten we de bomen langs de Musicallaan in Terwijde hiermee in,' aldus de gemeente. Ook op de De Tol en Tollenlaantje in Vleuten wordt de overlast aangepakt. Meer over de aanpak lees je op utrecht.nl/eikenprocessie.


Huisvesting

VLEUTEN > Begin mei maakt de aannemer het terrein aan de Hindersteinlaan in Vleuten alvast klaar voor de plaatsing van de tijdelijke huisvesting van de Willibrordschool. Zo kunnen de kinderen tot de zomervakantie hier blijven buiten spelen. Na de zomervakantie wordt de tijdelijke huisvesting geplaatst. 


Overval

UTRECHT > Voor de overval op een Grieks restaurant in de Utrechtse wijk Lunetten zijn maandag 25 april twee verdachten aangehouden. De jongens van 14 jaar, beiden uit Vleuten, zitten vast voor verhoor. Uitgebreid onderzoek heeft geleid naar de identiteit van de twee jonge overvallers. Hiermee is het onderzoek echter nog niet afgerond. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De overval vond plaats op woensdag 26 januari 2022. De twee jongens kwamen die bewuste woensdagavond rond 19.30 uur het restaurant binnen aan de Zevenwouden en bedreigden een medewerker met een taser. Na een greep uit de kassa gingen de verdachten er direct vandoor. De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen die zij nog niet heeft gesproken. Of heeft u camerabeelden die nog niet gedeeld zijn met de politie? Reed u in de buurt en heeft u wellicht dashcambeelden? Alle informatie is welkom. Neem contact op met 0900-8844 of liever anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.