Afbeelding

Scheidend voorzitter KBO Leidsche Rijn Frans Brinkman koninklijk onderscheiden: Ridder in de orde van Oranje Nassau

Nieuws

DE M,EERN > Op 29 april werd tijdens een zeer drukke afscheidsreceptie in De Schalm in De Meern een Koninklijke onderscheiding, Ridder in de orde van Oranje Nassau, uitgereikt aan Frans Brinkman.

De onderscheiding werd uitgereikt door dhr. Ruud van Bennekom, burgemeester van Bunnik, de woonplaats van Frans Brinkman, die een mooie toespraak hield. Frans Brinkman kreeg zijn onderscheiding voor 15 jaar vrijwilligerswerk voor KBO Leidsche Rijn, KBO Prov. Utrecht en Unie KBO. De nieuwe directeur van de UNIE KBO, mevr. Ingrid Rep, sprak een woord van waardering . Tevens kreeg hij deze onderscheiding voor zijn inspanningen voor het maken en geven van trainingen t.b.v. de fysieke veiligheid voor ouderen, maar ook ter bescherming tegen babbeltrucs en andere nare digitale oplichting. Daarnaast is hij in zijn woonplaats actief in het digicafé en verzorgt hij cursussen om ouderen op een veilige manier aan de tablet te krijgen.

In De Schalm, waar de uitreiking plaatsvond nam zijn bestuur van KBO LR en de leden met spijt afscheid van deze bevlogen voorzitter. Maar dankzij de sfeer, de begeleidende muziek van Arie van de Gier en weer de ontmoetingen tussen de leden, was er toch weer een gezellige KBO middag.