Lunchcafé

VLEUTERWEIDE > Een groep bewoners zet zich met veel enthousiasme in voor een lunchcafé in Buurtcentrum de Weide Wereld. Op vrijdag 20 mei zal dit voor de tweede keer worden gehouden. Het zal plaatsvinden van 12.00 tot 14.00 uur in Buurtcentrum de Weide Wereld in Vleuterweide. Vanaf 11.45 uur bent u welkom bij de inloop voor koffie en thee en rond 12.15 uur starten ze met de lunch. Na afloop van het lunchcafé is er ook nog gelegenheid om bij de Mooi4nix winkel langs te gaan. Lijkt het u leuk om te komen en houdt u van gezelligheid, sociaal contact en samen eten? Geeft u zich dan op via Wil in je buurt. Op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer (030) 6773131. Deelname kost 5 euro en u kunt zich aanmelden tot en met 18 mei. Kunt u niet komen meldt u zich dan af uiterlijk de dag van tevoren. Wilt u eerst informatie of heeft u een vraag? Dan kunt u contact zoeken met Sandra Willemsen, sociaal makelaar bij DOCK. Swillemsen@dock.nl.


Moederdag

HARMELEN > De MOV van de Bavoparochie organiseert in het weekend van Moederdag een verkoop van  bloemen en perkplanten. De opbrengst is bestemd voor een personenbusje in Oekraïne. Enkele vrijwilligers zijn een hulporganisatie gestart voor het rondbrengen van hulpgoederen en het evacueren van mensen uit gevaarlijke gebieden naar meer veilige regio’s binnen Oekraïne. Verkoop: vrijdag 6 mei van 19.00 – 20.30 uur, zaterdag 7 mei van 9.00 - 11.30 uur, zondag 8 mei 11.00 uur bij de ingang Bavokerk Ambachtsheerelaan. 


Vesper

VLEUTEN > Woensdag 11 mei is het 100 jaar geleden, dat Frits Mehrtens werd geboren. Frits Mehrtens was kerkmusicus en componist van vele liederen, zoals 'Zing voor de Heer een nieuw gezang' en 'Jezus, die langs het water liep'. Ter gelegenheid hiervan wordt er op 11 mei in de Torenpleinkerk in Vleuten om 19.30 uur een feestelijke vesper gehouden met het zingen van zijn liederen m.m.v. de organisten Dick van Dijk en Jaap Jan Steensma en de cantorij o.l.v. Samuel Navarro, gevolgd met een lezing door kerkmusicus Wim Kloppenburg, een leerling van Mehrtens. 


Bloemschikken

DE MEERN > Workshop voor volwassenen op donderdagavond 12 mei, ze maken dan een droogbloemenkrans. Dit onder leiding van Shirley. De workshop begint om 19.30 uur en de kosten zijn 25 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is. Reserveren: (030) 6662609 of tickets@schalmdemeern.nl. Betaling bij reservering.


Taizéviering

VLEUTEN > Zondagavond 15 mei is er een viering van Taizé aan de Leidsche Rijn. Er worden Taizéliederen gezongen, er is een bijbellezing en er is stilte en ruimte voor gebed. Een muziekgroep zorgt voor de begeleiding. De viering vindt plaats in de Torenpleinkerk in Vleuten en begint om 19.30 uur. Voor meer informatie: www.facebook.com/dehoeftuin.