Voetstappen

LEIDSCHE RIJN > Aan de Jan Wolkerssingel staat de Herinneringsboom ter ere van Utrecht 900 jaar. Kunstenaar Annabel Schouten maakt daar een ‘Verbindingsboom’ van. Samen met jou! Meld jij je ook aan om je voetstap achter te laten? Rond de tien lindebomen die zijn aangeplant voor de viering van Utrecht 900 jaar is een kunstwerk ontworpen waaraan je kunt meedoen. 

Bij dezen nodigen ze je uit om tijdens de onthulling van het kunstwerk een voetstap van jezelf te plaatsen bij de boom. Samen met de buurt markeren ze een moment van verbinding met elkaar bij de boom. De voetstappen worden in smalle betonnen tegels in een cirkelvorm rondom de boom geplaatst, als een jaarring. Net zoals de boom elk jaar een ring aan houtcellen groeit, zal het werk de komende jaren ook in ringen van voetstappen meegroeien. 

Je kunt je aanmelden tot en met zondag 22 mei. Je ontvangt uiterlijk een week voor de ceremoniedatum een bericht of je bent ingedeeld of niet. Lees meer op www.varnws.nl over het aanmelden.


Sportcampus

LEIDSCHE RIJN > De Sportcampus, met daarin het Leidsche Rijn College en een sporthal, is van binnen goed verbouwd. Deze week is het laatste deel van dit project gestart, op het buitenterrein. 

'We leggen en sluiten alles aan om het gebouw zelfvoorzienend, gasloos en energieneutraal te maken,' aldus de gemeente. 'De energie die tijdens de warme zomerdagen wordt opgeslagen, wordt in de winter gebruikt om het gebouw te verwarmen. En in de zomer zorgt het koele water uit de opslag voor een fijne temperatuur in de school.' 

In de zomer moet alles klaar zijn, zo is de planning. Dan zijn alle warmtebuffers en zonnecollectoren geplaatst.