Kinderfilm

DE MEERN > In De Schalm draait weer een leuke kinderfilm op woensdagmiddag 18 mei, nu is het Pieter Poolvos. De film start om 15.00 uur en de entree is 2,50 euro inclusief een glaasje limonade. Wel even reserveren: (030) 6662609 of tickets@schalmdemeern.nl.


Torenpleinkerk

VLEUTEN > Op zondagmiddag 15 mei geen sacrale muziek of muziek op het orgel van de Torenpleinkerk in Vleuten. Deze zondag gaat de kerk swingen. Samen met pianist Barry Green speelt Dick de Graaf (saxofoon) jazz-arrangementen van muziek van J.S. Bach, Franz Schubert en Paul McCartney, naast eigen composities van zijn jubileum-cd ‘Festive’. Tussendoor leest Dick voor uit zijn nieuwe boek dat samen met zijn cd in april 2021 is verschenen. Hierin beschrijft hij zijn roadtrip door de gouden eeuw van de Nederlandse en internationale jazz: van een schuchtere deelnemer aan een jazzconcours in 1981 tot een swingende jazzmusicus die met zijn tenorsaxofoon de wereld rondreisde totdat corona daar een stokje voor stak. Uit eerdere ervaringen blijkt dat polyfone muziek en de passionen van Bach uitstekend klinken in de kerk. Nu maar kijken en luisteren naar jazz. De toegang is gratis en de opbrengst van het concert komt volledig ten goede aan de muziek in de Torenpleinkerk. Dit concert is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Fonds Podiumkunsten. Het concert begint om 15.00 uur. Na het concert is er een beiaardbespeling van 16.00 – 17.00 uur.


Schaken

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 22 mei is er in het Máximapark, om 13.00 uur, weer een schaakworkshop voor kinderen vanaf 7 jr. Aanmelden: mail naar jcmedinamolina@gmail.com ovv naam, leeftijd en tel nr.  Vanaf 14.15 uur leest Joyce van der Meijden voor uit haar kinderboeken uit de serie ‘Simon de Schaker’. 


Kaartmarathon

DE MEERN > Na een lange periode dat het samen kaarten niet kon plaatsvinden is er weer ruimte om elkaar te ontmoeten en gezellig te kaarten. Kaartgroep De Roef is een groep vrijwilligers die de mensen tot elkaar wil brengen door het organiseren van kaartavonden in De Roef. De Kaartmarathon is hiervan een activiteit dat jaarlijks plaats vindt. Er wordt Klaverjas gespeeld volgens het Rotterdams systeem. Hierbij dient altijd te worden over getroefd of getroefd worden als men de gevraagde kleur niet heeft. Op deze dag worden er 7 boompjes gekaart met steeds 3 andere tegenstanders. Voor ieder boompje wordt één uur uitgetrokken. Bij binnenkomst krijg iedere deelnemer een tafelschema. Tijdens de middagpauze is er voor ieder deelnemer een lunch en een kop soep beschikbaar. Na het spelen van 7 klaverjas boompjes vindt er een loterij plaats. Om 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De kosten voor deze dag bedragen inclusief lunch, 2x koffie/thee en 2 consumpties 17,50 euro p.p. De Kaart Marathon vind plaats op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 18.00 uur in Dienstencentrum De Roef, Touwslagerslaan 3 in De Meern. Opgeven voor 16 mei kan bij henkvanderaar@ziggo.nl en janriekbroekhuizen@casema.nl of 06-27345202.