Schietincident

UTRECHT >  De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar het vuurwapengebruik van de Utrechtse politie, waarbij op zondag 8 mei een verdachte gewond raakte. NS-medewerkers werden rond 13.15 uur door de man bedreigd met een steekwapen. Dit gebeurde rondom Utrecht Centraal Station op de Laan van Puntenburg. Omstanders waarschuwden direct de politie. Een van de agenten voelde zich genoodzaakt om de 35-jarige man uit Oude-Tonge in zijn been te schieten. De verdachte werd vervolgens overmeesterd en overgebracht naar een ziekenhuis. Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties stelt de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek in naar het vuurwapengebruik van de politie. Er worden nog getuigen gezocht die het incident hebben gezien, de man hebben zien lopen of misschien wel door hem zijn aangesproken of bedreigd.


Broeckland College

BREUKELEN > De eerste schetsontwerpen voor de nieuwbouw van het Broeckland College in Breukelen werden tijdens een bewonersbijeenkomst enthousiast ontvangen. Een duurzaam en transparant gebouw op de huidige locatie met moderne en passende ruimtes voor het onderwijsaanbod van het Broeckland College wordt naar verwachting rond de zomer van 2024 geopend voor leerlingen. Lees meer over de plannen op www.varnws.nl.


Werkzaamheden

REGIO > Rijkswaterstaat voert van vrijdag 13 mei 21.00 tot zondag 15 mei 07.00 uur asfaltwerkzaamheden uit in knooppunt Rijnsweerd. Tijdens de werkzaamheden is de A28 Amersfoort richting Utrecht bij knooppunt Rijnsweerd afgesloten. Ook zijn enkele verbindingswegen in knooppunt Rijnsweerd richting Utrecht dicht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een extra reistijd.