Bridge

DE MEERN > Vrijdag 20 mei is het weer de 3e vrijdag van de maand en kunnen ze weer gezellig bridgen in De Roef, Touwslagerslaan 3 De Meern. Aanvang 19.15 uur, zaal open 18.45 uur. Natuurlijk zijn er weer leuke prijsjes te winnen. Tijdig opgeven (ook de vaste spelers) bij Joop en Rita Schwartz, tel.nr. (030) 2615532.


Bingo

DE MEERN > Op woensdagmiddag 25 mei is er een gezellige bingo met leuke prijzen in De Schalm. Het begint om 14.00 uur en de bingokaarten kosten 6 euro voor 3 rondes. Even reserveren voor deze gezellige middag via (030) 6662609 of tickets@schalmdemeern.nl.


Muziek van Taizé

VLEUTEN > Op woensdag 25 mei en 1 juni zijn er in de Torenpleinkerk in Vleuten vespers van een half uur in de stijl van Taizé, het jongerenklooster in Frankrijk, bekend vanwege zijn meditatieve muziek. Wees welkom om in de dorpskerk even tot rust en inkeer te komen in een hectische wereld. De zang is o.l.v. Samuel Reid Navarro. Aanvang 19.30 uur.


Schapen scheren

MAARSSENBROEK > Zondag 22 mei van 11.00 tot 15.30 uur is het Schapenscheerfeest op kinderboerderij Otterspoor in Reigerskamp. Je kan komen springen op het springkussen en spelletjes komen spelen en natuurlijk leuke prijsjes winnen.


Fietstocht

KOCKENGEN > 2022 is een bijzonder jaar, want op Hemelvaartsdag rijden ze de vijfde editie van de Gerard Vianen Classic. Een wielertocht ter ere van Gerard Vianen dwars door het Groene Hart. Bij de laatste editie in 2019 haalden ze 4.572 euro op voor het Daniel den Hoed Fonds en daar zijn ze trots op! Ook dit jaar gaan de opbrengsten, in overleg met de familie Vianen, naar een goed doel. Gerard Vianen is hun sportheld en was een heel goede wielrenner. De Gerard Vianen Classic wordt jaarlijks op Hemelvaartsdag georganiseerd door Laatste bus naar Kockengen (LbnK) in samenwerking met WTC Woerden.


Kerken Kijken

UTRECHT > Vrijdag 20 mei opent de Utrechtse wethouder Erfgoed Anke Klein het veertigste seizoen van Kerken Kijken Utrecht in de Nicolaïkerk. In de komende maanden zijn de culturele rijkdommen van de kerkgebouwen in het centrum van Utrecht open voor het publiek. Voor het eerst sinds 2019 zijn maar liefst elf binnenstadskerken geopend voor publiek. Een leuke manier om de stad en de kerkgebouwen beter te leren kennen. Kerken Kijken Utrecht wil het religieus erfgoed, namelijk de kerkgebouwen in de Utrechtse binnenstad, zichtbaar en beleefbaar maken voor een breed publiek. Sinds 1983 zijn voor alle Utrechters, toeristen en bezoekers aan de stad gratis openstellingen van de mooiste monumentale kerken georganiseerd. Bezoekers krijgen zo de kans om zelf in alle rust of samen met een vrijwilliger de kerkgebouwen te bezichtigen. Vorige jaren gebeurde dat door honderdduizenden bezoekers. Voor de deelnemende kerken, adressen en openingstijden: alle informatie staat op www.kerkenkijken.nl.