Bedreiging

VLEUTERWEIDE > De politie heeft zaterdagavond twee jongens van 15 jaar aangehouden voor bedreiging met een nepvuurwapen. Het tweetal uit Vleuten en De Meern viel rond 21.30 uur twee vrouwen lastig bij Centrum Vleuterweide en dreigde met het neppistool. De jongens gingen ervandoor op een scooter, maar werden kort daarna achterhaald door de gewaarschuwde politie. ‘De 2 jonge jongens zijn onder schot aangehouden. Dit is een gebruikelijke procedure bij incidenten waar vuurwapens in het spel zijn. Voorwerpen die de uiterlijke kenmerken hebben van een vuurwapen, zijn volgens de Wet Wapens en Munitie verboden. Hier staan hoge straffen op.’ zo laat de politie Vleuten-De Meern weten op Instagram. De recherche doet onderzoek naar het voorval en de 2 jonge verdachten zullen vervolgd worden door het Openbaar Ministerie. Gezien de jonge leeftijd zal ook Veilig Thuis Utrecht zich over de zaak buigen. De melders hebben aangifte van bedreiging gedaan. Het incident vond zaterdagavond plaats op Voor de Burchten. Getuigen welkom via 0900-8844. 


Waterwinmarkt

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdag 11 juni van 10.00 -16.00 uur staat het Waterwinpark aan de Musicallaan in Terwijde weer vol met heel veel kramen vol met leuke hobby-, knutsel-, tweedehands-, zolder- en schuurspulletjes. Er wordt door DJ On Wheels een gezellig muziekje ten gehore gebracht en het Muziekplein staat vol met een springkussen, zweefmolen, echte klimrots en een bungee trampoline voor de kids. Ook wordt er aan de inwendige mens gedacht. Gratis toegang.


Hemelvaart

LEIDSCHE RIJN > In verband met Hemelvaart volgende week donderdag komt VARnws op woensdag 25 mei in de brievenbus. Dus graag de kopij tijding aanleveren. Voor advertenties is de deadline op dinsdag 11.00 uur.