Extra groen

LEIDSCHE RIJN > De Tweede Muntmeesterslaan is weer een stukje groener. In de stoep aan de kanaalzijde liggen nu extra groenvakken. 'Dit doen we om parkeren buiten de parkeervakken tegen te gaan, het autovrije karakter van de paden rond de woningen te versterken en voor meer groen in de openbare ruimte. We maken het openbaar groen tussen de woonblokken aan het Amsterdam-Rijnkanaal groter richting de straat. Een deel van de stoep vervangen we door groen met een zitrand,' aldus de gemeente. 


Honden

LEIDSCHE RIJN > De nieuwe hondenspeelweide aan de Berlijnweg is af! Naast de nieuwe skateplek, in het noorden van het Willem-Alexanderpark, mogen honden loslopen om te spelen. Vorige week zijn ook de prullenbakken geplaatst voor de hondenpoep. 


Overval

VLEUTERWEIDE > In Vleuterweide is donderdagmorgen een overval gepleegd op een juwelier. Twee mannen kwamen de zaak aan het Burchtplein in Centrum Vleuterweide binnen en bedreigden het personeel met een wapen. De daders zijn gevlucht op een zwarte scooter. Ze reden richting het station en droegen beiden een integraalhelm. De politie is op zoek naar de overvallers en heeft een Burgernetoproep verspreid. Over een eventuele buit is nog niets bekend.


Schapen scheren

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdag 28 mei worden de schapen van Schaapskooi Groot Zandveld geschoren. En dat kan weer met publiek erbij. Hoe leuk en fijn is dat. Kom kijken, kom wol voelen, of misschien een vacht uitkiezen om mee te vilten, te spinnen of op een andere manier creatief mee te werken. Kom luisteren naar de verhalen van het schapenverzorgteam. Tussen 9.15-11.45 uur, Vogelvlinderweg 46.