Vriendenfestival

VLEUTEN > Tijdens het Vriendenfestival van Harmonieorkest Vleuten op zondag 19 juni laten 7 orkesten en ensembles van zich horen. Het thema is Country & Western en dat zie je terug in de aankleding en het (muzikale) programma. Naast de optredens, kunt u genieten van een hapje en drankje en meedoen aan leuke spellen en activiteiten. Er is zelfs een gratis workshop linedancen! Het festival vindt plaats in de CultuurCampus in Vleuterweide en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het is een doorlopend programma met voor elk wat wils. In het blokkenschema zie je waar en wanneer je welke concerten of workshops kunt bezoeken. Als publiek bepaal je dan ook zelf hoe je de middag invult. Maar hoe dat ook is, het zal in ieder geval met veel muziek, gezelligheid en cowboys zijn! Bestel je kaarten via www.ticketkantoor.nl/shop/Vriendenfestival. Voor Vrienden van HOV is de toegang gratis (max 2 kaarten). Anderen betalen 8 euro (vanaf 13 jaar) of 5 euro (t/m 12 jaar). Meer informatie op www.harmonieorkestvleuten.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven als Vriend, om in aanmerking te komen voor 2 gratis kaarten.


Shantyfestival

WOERDEN > Op zaterdag 11 juni verzorgt Koor Bravour voor de 15e keer een heel bijzonder en gezellig muziekfestijn in het centrum van Woerden. Op vijf podia vinden vanaf 11.30 uur de unieke optredens plaats door maar liefst 14 geselecteerde zeemans- en shantykoren vanuit alle windstreken. Koor Bravour is opgericht in 2001 maar helaas konden zij vorig jaar het 20-jarig bestaan niet vieren. Daarom pakken zij ook dit heugelijke feit mee om het festival een extra feestelijk tintje te geven. Kijk voor het volledige programma op www.bravour.nl.


Alzheimer Café

DE MEERN > Maandagavond 13 juni ontvangt het Alzheimer Café Vleuten-De Meern diëtiste Marjolein Hut. Addie Koster, gesprekleider van het café, gaat met haar in gesprek over wat goede voeding is voor mensen met geheugenproblemen. Marjolein geeft ook tips om het eten te stimuleren of soms wat af te remmen. Leuk is dat zij de bezoekers van het café dingen zal laten proeven. Belangstellenden zijn van harte welkom in het Vereenigingsgebouw De Zandweg, aan de Zandweg 148 in De Meern. Inloop vanaf 19.00 uur.


Eetcafé

VLEUTEN > Op 27 mei was er weer een Eetcafé De Schakel. Als vanouds was het een gezellige avond. Vanwege de versoepelingen konden er meer gasten aan het diner plaatsnemen. Dit was ook gezien de enorme aanloop duidelijk merkbaar. Het volgende Eetcafé vindt plaats op 24 juni. De kosten hiervoor bedragen 12,50 euro per persoon. U kunt hierbij ook gebruikmaken van uw U-Pas. Pinnen is niet mogelijk. Opgeven kan voor 21 juni. Wees er snel bij vanwege de vele aanmeldingen. Er is plaats voor maximaal 40 personen. De maaltijd wordt deze keer verzorgd door Rosco Catering. Een vrolijke club vrijwillige buurtbewoners zorgt ervoor dat u een leuke ontspannen avond beleeft met elkaar. Geef u snel op via eetcafedeschakel@gmail.com of (030) 6773131 (WIL in je buurt) op werkdagen tussen 09.00-11.00 uur.