Dode man

DE MEERN > In het water langs de Rijksstraatweg is zaterdagavond het lichaam gevonden van een dode man ter hoogte van de Langerakbrug. Het politieonderzoek naar zijn dood is afgerond, en hij is niet door een misdrijf om het leven gekomen, zo meldt de politie.


Ongeluk

VLEUTERWEIDE > Bij een zwaar verkeersongeluk in Vleuterweide zijn dinsdagochtend drie gewonden gevallen. Op de Stroomrugbaan botsten even voor 09.00 uur een lijnbus en een vrachtwagen met een betonmixer tegen elkaar. Daarbij werd ook een verkeerslicht omver gereden. De lijnbus raakte aan de bestuurderszijde beschadigd. Hoeveel passagiers er in zaten is niet bekend. Twee inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De buschauffeur liep volgens de politie licht letsel op. De Stroomrugbaan was enige tijd afgesloten en ook een deel van de kruising was dicht. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. 


Compostkleding

LEIDSCHE RIJN > Je kleding als grondstof voor de moestuin. En de tuin als grondstof voor je kleding. Dat is het uitgangspunt voor de expo Compostkleding. Op de historische locatie Castellum Hoge Woerd laten acht kunstenaars zien hoe onze fashion vriendelijker voor moeder natuur en onszelf kan. De expositie is te bezoeken van 16 juni t/m 16 oktober 2022.


Kinderfilm

DE MEERN > Op woensdagmiddag 15 juni draait de kinderfilm Ook muizen gaan naar de hemel in De Schalm. De film start om 15:00 uur en de entree is 2,50 euro inclusief een glaasje limonade. Wel even reserveren : 0306662609 of tickets@schalmdemeern.nl.