Jaarmarkt

BREUKELEN > Ondernemers vereniging Breukelen organiseert op zaterdag 18 juni samen met DonEvents de jaarmarkt door het centrum van Breukelen. Laat u verrassen door het brede assortiment artikelen verdeeld over ruim 200 kramen. Denk hierbij onder andere aan diverse kleding en modeaccessoires, sieraden, schoenen en andere lederwaren, woondecoratie, speelgoed, boeken, bloemen en planten. Nieuw dit jaar zijn de Antiek en Curiosa kramen op het kloosterhof naast de kerk. Ook voor de lekkere trek die u vast heeft gekregen van het rondsnuffelen bij de kramen kunt u terecht op de jaarmarkt. Er zijn verschillende etenswaren te verkrijgen zoals friet en snacks, vis, kip, poffertjes, churros, wafels, en fruit. Natuurlijk kunt u ook voor een kop koffie of thee terecht op de markt. De jaarmarkt is een waar dagje uit voor jong en oud. Ook dit jaar weer een groot podium op de Kerkbrink waar vanaf 12 uur diverse live optredens zullen zijn. De Markt is open van 10.00-17.00 uur. Meer info: www.DonEvents.nl Tel.0294-237320.


Vrijwilligers

VLEUTEN > De Historische Vereniging VDMHLR zoekt nog steeds vrijwilligers. 'Of het nu gaat om begeleiding van historische excursies, het meehelpen met de communicatie of educatie of het gastheerschap (M/V) van ons bezoekerscentrum. Voor diverse activiteiten zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Ook zijn we nog op zoek naar nieuwe bestuursleden voor de vereniging. Iets voor jou? Kijk op onze site, of stuur een mailtje naar communicatie@histvervdmh.nl', aldus het bestuur.


Zwarte band

LEIDSCHE RIJN > Met Hemelvaart vertrok een delegatie van dojo Utrecht Leidsche Rijn van Shotokan Karate Nederland naar Zwitserland. Er was daar een zogenaamde Special Training georganiseerd, waarbij een paar dagen achter elkaar zeer intensief getraind wordt. Aan het einde van die trainingsdagen is er de mogelijkheid om examen te doen voor de zwarte band of hogere graden. Het was in meerdere opzichten een bijzondere editie. Het waren uitstekende trainingen, de groep was geweldig, en er zijn vele nieuwe vriendschappen ontstaan. Daarnaast als hoogtepunt: Edward en Andrea hebben hun Shodan (zwarte band) gehaald! Fantastisch gedaan, we kijken uit naar de komende trainingen met jullie nieuwe band.


Stiltewandeling

HARMELEN > Heb jij ook behoefte aan natuur om je heen? Een beetje tijd voor jezelf? Meld je dan aan voor een stiltewandeling. Tett Lindeboom begeleidt in het voorjaar en de zomer maandelijkse (stilte) wandelingen op de Kievit in Harmelen. Een mooi verborgen paradijs in Harmelen waar je gewoon even kunt ‘zijn'. Tett laat je de natuur en de rust ervaren. Yoga en mindfulness oefeningen kunnen onderdeel uitmaken van de wandelingen. De wandeling is elke derde donderdag van de maand, dus op 16 juni, 21 juli, 18 augustus en 15 september van 15.15 uur (inloop) tot 17.00 uur. Locatie: Kievit Harmelen Kosten: 3 euro per keer (inclusief koffie/thee en voor de locatie). Aanmelden of informatie? amlindeboom@ziggo.nl of 0348-442759