Deel van parade.
Deel van parade. G. van Vugt

18-jarig bestaan Manege Castellum

DE MEERN > De 18e verjaardag van Manege Castellum zal op 26 juni om 11.00 uur worden geopend met een grote parade met alle pony’s en paarden van de manege. 


Hierna zullen er optredens zijn van de vijf carrouselgroepen die het afgelopen jaar hard op hun demonstratie geoefend hebben. Er zijn ‘Bonte Vossen’, met de bonte en vosse paarden van stal, de Paardencarrousel van de paardenruiters, de Familiecarrousel bestaat uit ouders met hun kind en zussen die samen rijden, de groep ‘Bruine Schimmels’ bestaat uit de schimmels van de manege in combinatie met de bruine paarden en tot slot hebben we de ‘Gouden Parels’, bestaande uit de goudkleurige paarden en de zwarte parels. Alle groepen rijden een eigen, door commandant Ellen Severijn bedachte proef op muziek. Ook zal een aantal deelnemers - waaronder de winnaars - van de pas de deux wedstrijd in april hun opwachting maken. Deze pas de deux proeven zijn door de deelnemers zelf gemaakt en worden verkleed uitgevoerd op bijpassende muziek. Het Friese paard Tjeart zal aan de hand geshowd worden. 

Bij mooi weer zal er voor de kinderen nog een springkussen worden neergezet en uiteraard is de kantine geopend, zodat iedereen onder het genot van een drankje van de paarden en hun ruiters kan genieten. Bezoekers wordt gevraagd niet langs de weg te parkeren en in verband met de paardenhoeven dichte schoenen aan te trekken. 

Manege Castellum, Reijerscop 28,  3454 HX De Meern, Telefoon: (030) 6771241. Kijk ook op https://www.manegecastellum.nl voor meer informatie over het feest en de paardensport.